RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen norske dommere til håndball-EM

Guro Røen og Kjersti Arntsen er ikke lenger med som dommere i internasjonal topphåndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Guro Røen og Kjersti Arntsen er ikke lenger med som dommere i internasjonal topphåndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Håndball-EM for kvinner i Frankrike i november/desember går uten norske dommere.

Til sammen 14 dommerpar er tatt ut til mesterskapet, men ingen norske par er altså funnet gode nok. Guro Røen og Kjersti Arntzen er Norges mest meritterte dommerpar og dømte OL-finalen i 2016, men i august ga de beskjed om at de avsluttet karrieren. 

– Det har ikke vært en enkel beslutning, men alt til sin tid. Det å ha fått tatt del i internasjonal og nasjonal topphåndball har vært et privilegium for oss, og det har gitt utrolig mange gode opplevelser på håndballbaner i Norge og verden, sier Røen og Arntsen til håndballforbundets nettsted.

Duoen var heller ikke fornøyd med at de ikke hadde fått muligheten til å dømme internasjonal herrehåndball. De mente at de ikke lenger hadde noe å strekke seg etter.

– Vi er drevet av nye utfordringer og har hatt ambisjoner om å dømme herrer internasjonalt. Også har det kommet signaler internasjonalt om at det ikke er realistisk i nærmeste fremtid, og da synes vi det er tidkrevende når vi ikke føler vi har noe å strekke oss etter. Da vil vi prioritere annerledes, sa Kjersti Arntsen til VG

Den første kampen i årets EM spilles mellom Frankrike og Russland i Nancy 29. november.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere