Gå til sidens hovedinnhold

Karl Erik Bøhn er død

Håndballforbundet: - Det er ufattelig trist.

Karl Erik Bøhn døde på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg natt til søndag. Håndballtreneren måtte gi tapt for blodkreften.

- Det er ufattelig trist. Vi vil utrykke vår medfølelse med dem som sitter igjen, sier Svein Andresen, pressekontakt i Norges Håndballforbund til Nettavisen.

Bøhn ble rammet av akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor. Etter intensiv behandling ble han erklært kreftfri i november, men fikk kort tid etter et tilbakefall som var uhelbredelig.

Håndballtreneren var åpen om sykdommen han kjempet mot det siste året.

Nyheten om Karl Erik Bøhns bortgang blir tatt imot med sorg i håndballmiljøet. Håndballpersonligheter og andre idrettsprofiler har også kommet med kondolanser via Twitter.

«Hvil i fred Karl Erik Bøhn», skriver landslagsspiller Camilla Herrem.

«En fantastisk person! Varme tanker sendes til de nærmeste - Hvil i fred, Karl Erik Bøhn!», skriver Anita Görbicz, den største profilen på Ungarns landslag og storlaget Györ.

Görbicz la også ut et bilde der de ungarske landslagsjentene og Bøhn jubler for EM-bronsen i 2012, og skriver «Det knuser hjertet mitt å skrive dette. Takk for alt, jeg vil aldri glemme deg. Hvil i fred, Karl Erik Bøhn».

Bøhn ledet Ungarns håndballkvinner til EM-bronse i desember 2012. Han trente Larvik mellom 2005 og 2011.

Bøhn ble 48 år gammel.

- Han vil bli husket for sin helt spesielle omtanke for andre mennesker. Selv under sykdomsforløpet der han var døden nær var han optimistisk og beholdt det gode humøret. Karl Erik satt alltid alle de han var glad i foran seg selv, sier Bøhns nære venn og støttespiller Andreas Smeby via en pressemelding fra vennekretsen, og fortsetter:

- Han opplevde en enorm støtte fra tusenvis av mennesker både i Norge og Ungarn. Det ga Karl Erik avgjørende energi til å aldri gi opp håpet om å bli frisk. Det å beholde livsgnisten var også et budskap han ønsket å formidle til alle andre i en vanskelig situasjon. Til tross for mange tøffe stunder greide Karl Erik å følge sitt eget livsmotto: LEV LIVET!

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser