Gå til sidens hovedinnhold

Kent Robin (20) ble gullhelt i thrillerfinale

- Jeg har alltid hatt en drøm om profflivet, sier unggutten.

HASLUM - ELVERUM 30-28:

Onsdagens oppgjør mellom Haslum og Elverum i Postenligaen ble som ventet av det dramatiske slaget. Vinneren av oppgjøret ville stikke av med ligagullet 2012.

Det var bærumslaget som kom best i gang, anført av en god Erlend Mamelund, men gjestene neket å gi seg og en strålende Steffen Stegavik sørget for at det var jevnt til pause.

I andre omgang snudde Elverum kampen og ledet en periode 18-19, men Haslum hadde et ess i ermet. Unggutten Kent Robin Tønnesen spilte en kjempekamp for hjemmelaget.

- Fått mer selvtillit
20-åringen scoret totalt ti mål i oppgjøret, blant annet et par svært viktige da kampen sto og vippet. Sammen med Mamelund sørget han for at Haslum dro det hele i land til slutt, 30-28.

Tønnesen har lenge blitt regnet som et stort talent og i 2011 dro juniorlandslagstrener Mika Nurmi ham fram som «norsk håndballs framtid». I 2012 var han med i den norske troppen til EM i Serbia.

Da Nettavisen snakket med unggutten tidligere i vinter, så kunne han fortelle at selvtilliten og tryggheten på banen har vokst det siste året.

- Jeg har trent godt fysisk, samtidig som jeg har fått mye tillit i Haslum. Det har gitt meg bedre selvtillit. Jeg har også fått mer erfaring og blitt ett år eldre siden i fjor, sa 20-åringen.

- Drøm om profflivet
Tønnesen har tidligere snakket om at han gjerne reiser til utlandet og blir proff, men det skjer trolig ikke med det første. Spesielt siden Mamelund nå er inne i sin siste Haslum-sesong.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å komme meg til utlandet. Det kan kanskje gi meg en mulighet til å etablere meg på landslaget, sa han.

- Har det kommet mange tilbud?

- Nei, jeg skrev under en ny kontrakt med Haslum før denne sesongen og den forholder jeg meg til, sa matchvinneren fra onsdagens kamp.

Og livet i bærumsklubben smiler så absolutt til Tønnesen.

Med onsdagens ligatriumf sikret laget seg sin fjerde strake tittel i norsk håndball. Tidligere i år vant klubben cupgull.

Elverum på sin side måtte nøye seg med sølv for tredje sesong på rad. Steffen Stegavik ble kampens store spiller for hedmarkslaget. Han noterte seg for totalt 11 scoringer.

PS. Drammen slo ØIF Arendal med 28-21 onsdag kveld og sikret med det bronsen i Postenligaen for herrer. Fyllingen Bergen ble nummer fire.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?