Gå til sidens hovedinnhold

Kyvåg om Mørk-saken: - En trist sak

TV3s håndballeksperter mener Mørk-saken er en trist sak, og tror samtidig at det vil prege Norges inngang til EM-kampen mot Østerrike.

Tirsdag ble det kjent i VG at Nora Mørk vurderer å trekke seg fra det norske landslaget. Årsaken er at private bilder av henne skal ha blitt spredt på herrelandslaget.

- Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei meg, sier Mørk til VG.

De mye omtalte Mørk-bildene ble lekket på internett etter at den norske håndballstjernens telefon ble hacket tidligere i høst. Mørk har tidligere gått hardt ut mot personer som har delt bildene, og en rekke personer har blitt anmeldt.

Les også: Nora Mørk hevder private bilder er spredt på herrelandslaget

Bilder av Mørk skal ha blitt mottatt og spredt av minst to spillere på herrelandslaget.

Saken har vakt stor oppsikt, og var det store samtaleemnet da landslagssjef Christian Berge møtte pressen tirsdag, i forkant av den viktige EM-kampen mot Østerrike. Berge var ordknapp om Mørk-saken, men bekreftet at det hadde vært et tema innad i den norske EM-troppen.

- Vi må jo snakke gjennom det. Det må vi gjøre. Vi er jo en gruppe som skal prøve å fungere sammen, sier Berge til VG.

Kyvåg: - Skulle vært det foruten

TV3s håndballekspert, Frode Kyvåg, er klar på at det hele er en svært trist sak.

- Først og fremst en trist sak. Det er en sak vi gjerne skulle vært foruten. Det har selvfølgelig vært, og er fortsatt, en stor belastning for Nora Mørk. At det nå også blir sagt at noen av gutta har vært involvert og sett det, blir i tilfelle enda tristere, sa Kyvåg under tirsdagens sending i forkant av kampen mellom Frankrike og Hviterussland.

Han sier det er vanskelig å mene noe om behandlingen av saken. Håndballforbundet mener de har behandlet saken på tilfredsstillende måte, mens Mørk er tydelig misfornøyd, og sier at hun vurderer sin fremtid på det norske landslaget.

- Det er helt umulig for oss som utenforstående å mene noe om det. Vi skjønner at Langerud (Erik Langerud, generalsekretær i håndballforbundet, red. anm) og Lio (Kåre Geir Lio, håndballpresident) mener at de har gjort alt det de skal gjøre, og vi skjønner også at Nora og hennes familie mener det motsatte. Det er som sagt veldig trist, men vanskelig å mene noe om, sier Kyvåg.

Boldsen: - En forferdelig sak

TV3s danske håndballekspert, den tidligere landslagsspilleren Joachim Boldsen, er klar på at saken preger de norske spillerne i forkant av kveldens kamp. Norge møter Østerrike, og er avhenge av seier og to poeng for å få et godt utgangspunkt i hovedrunden i EM.

- Man klarer ikke å unngå at det kommer til å stjele fokus, sier Boldsen i TV3s studio.

Han er klar på at spillerne kommer til å få med seg den mye omtalte saken, enten gjennom nyheter, sosiale medier, eller gjennom kontakt med noen hjemmefra.

- De kan ikke unngå det. Selvfølgelig påvirker det dem på en eller annen måte. For noen vil det kanskje være godt å få komme ut og spille kamp, men naturligvis påvirker det deres forberedelser, sier Boldsen.

- Det er ikke optimale forberedelser, men de blir nødt til å forsøke å stå sammen og vise at det dreier seg om håndball nå. Så handler det om å ta hånd om saken på et eller annet tidspunkt. Det er en forferdelig sak, fortsetter han.

Norge møter Østerrike i den tredje, og siste kampen i gruppespillet i EM tirsdag kveld. Kampen starter 20:30, og sendes på TV3. Norge åpnet EM med et knepent tap mot Frankrike, før det ble seier mot Hviterussland.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken