*Nettavisen* Sport.

La opp i vår - gjør comeback i EM

Sorina Teodorovic la håndballskoene på hyllen i vår. Nå forbereder hun seg til EM med Østerrike.

29.11.06 12:45

Etter en lang og innholdsrik håndballkarriere la Sorina Teodorovic opp etter forrige sesong.

Østerrikes EM-kvalifiseringskamper mot Italia skulle bli avskjedskampene hennes.

- Ville ikke si nei
Men den gang ei. Nå forbereder 36-åringen seg for EM-spill.

- De ringte og sa at de trenger meg og jeg ville ikke si nei til Østerrike, sier hun til Nettavisen.

Den tidligere Bækkelaget-spilleren jobber som lærer ved Ulsrud videregående skole og har holdt seg i form gjennom jobben.

- Jeg jobber som lærer og holder meg i form der. Vi trener håndball to til tre ganger i uken. I tillegg så har jeg tatt meg noen løpeturer og jeg har spilt to kamper for Nit-Hak i 2. divisjon. Når en er blitt 35-36 år gammel, så trenger du ikke trene så mye. Da er det mest vedlikehold, forklarer hun.

29 mål på to kamper
Men i de to kampene for Nit-Hak har hun fått vist at skuddarmen fortsatt er inntakt. 29 mål er det blitt på de to kampene, og bare to av dem fra sjumeterslinjen.

- Jeg har jo aldri spilt i 2. divisjon før. Jeg har bare spilt i eliteserien her tidligere. På det nivået holder det hvis du har rutine, ler hun.

At hun nå gjør comeback for Østerrike er ikke fordi savnet etter håndballen har blitt for stort.

- Jeg har så mye å gjøre med håndball fortsatt og trener mye håndball på skolen. Det er nok mulig at jeg hadde savnet det mer dersom jeg ikke hadde hatt noe med håndball å gjøre i det hele tatt. Jeg savner det av og til, men ikke så mye. Det har vært en del av livet mitt i 26 år, men en gang må en prioritere annerledes. Alt har sin tid, forklarer Teoderovic.

- En pensjonist kan hjelpe
Selv om hun har gått et halvt år uten spill og trening på toppnivå, så tror hun at hun kan bidra positivt for Østerrike i EM.

- En pensjonist kan også hjelpe litt med rutine. Jeg tror jeg kan gjøre en god jobb for dem, sier hun.

Men blir det hennes siste mesterskap?

- Det tror jeg. Men det sa jeg også etter kvalifiseringskampene mot Italia i mai og juni, og det var det jo ikke. En gang må det jo ta slutt, ler veteranen, som har spilt over 100 landskamper for Østerrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag