RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagslegenden Riegelhuth Koren legger opp


GIR SEG: Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren (34) legger opp etter 16 år på topp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GIR SEG: Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren (34) legger opp etter 16 år på topp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Håndballveteranen Linn-Kristin Riegelhuth Koren (34) har bestemt seg for å avslutte karrieren etter 16 sesonger i Larvik.

«Linka» var i en årrekke en av verdens beste håndballspillere. I Larvik er hun tidenes toppscorer med sine 3407 mål på 591 kamper.

- Alle gode ting tar slutt en dag, og jeg kjenner at dette er rett tidspunkt for meg å starte noe nytt. Håndball har vært en stor del av livet mitt, men når en dør lukkes så åpnes andre med nye muligheter, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

34-åringen ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2008 av Det internasjonale håndballforbundet (IHF). I 2012 var hun en av tre spillere som var regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, mesterligaen, serien, cup og sluttspill).

I løpet av 15 år var hun med å ta åtte gull, to sølv og to bronse for Norge. Hun ble også tatt ut på stjernelaget under EM 2008 og VM 2009. På landslaget scoret hun 971 mål på 279 kamper før det ble slutt i 2017. Det er nest flest mål gjennom tidene.

På klubbnivå er hun suveren toppscorer med hele 3407 mål. Det er nesten dobbelt så mange som neste på lista. Som Larvik-spiller vant hun 40 titler. Champions League-seier, to triumfer i cupvinnercupen, 13 seriemesterskap, 12 NM-titler og 12 sluttspilltitler er mertittlisa der.

I 2009-2010 spilte Riegelhuth Koren en sesong for FCK i Danmark. Der rakk hun å bli pokalmester, som tilsvarer seier i den danske cupen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere