Gå til sidens hovedinnhold

Larvik nær storskalp i mesterligaen

Men måtte nøye seg med ett poeng mot storfavoritten.

GYÖR - LARVIK 27-27:

Larvik imponerte stort og kapret et sterkt bortepoeng i mesterligaoppgjøret mot ungarske Györ, klubben til tidligere Larvik-stjerne Nora Mørk.

Amanda Kurtovic førte an i angrep for den norske mesterklubben med ti scoringer. Selv om ett poeng på bortebane mot det som kanskje er Europas beste lag er meget imponerende, burde Larvik fått med seg seieren.

Norges landslagskeeper Kari Aalvik Grimsbø spiller også for Györ. Hun reddet to av de siste forsøkene fra Larvik.

Sjekk fullstendig kampfakta her (ekstern lenke)

To angrepsfeil og like mange skuddbom helt på tampen ble skjebnesvangre for vestfoldklubbens seierssjanse. Tine Stange kastet bort ballen med et halvt minutt igjen. Györ utlignet på kontringen.

Larvik ledet 27-24 med få minutter igjen av kampen. Men hjemmelaget reddet ett poeng da de norske motstanderne mislyktes med å score i sine fire siste angrep.

(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

Larvik kjemper fortsatt om å komme blant de fire beste lagene i mellomspillet, og dermed kvalifisere seg til finalespillet helt på slutten av sesongen. Ett poeng tok dem opp på andreplassen bak Györ i mellomspillets gruppe 2.

Viktige redninger

Det norske laget gikk til pause med imponerende 11-9 mot Györs stjernemannskap. Larviks Sandra Toft stoppet nesten alt av kantskudd gjennom hele kampen. Den danske målvakten fikk også meget god hjelp av forsvaret i første omgang.

- Det forsvarspillet og keeperspillet de presterer i første omgang er verdensklasse, konstaterte Viasat-ekspert Gunnar Pettersen både midtveis og etter kampslutt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Den andre halvdelen av kampen startet med at den brasilianske storskyttern Eduarda Amorim tok mer ansvar i Györ-angrepet. Ungarns håndball-flaggskip var kjapt oppe på 11-11.

Og da Nora Mørk banket inn to raske mål var Larviks motstander plutselig oppe i 14-12-ledelse.

Vekslet

Larvik klarte likevel å hente seg tilbake til uavgjort i en periode da begge lag pådro seg flere utvisninger.

Drøyt midtveis i andre omgang måtte Kari Aalvik Grimsbø byttes ut etter en kollisjon med lagvenninnen Nycke Groot.

Like etter sendte Nora Mørk Györ foran med 19-18 på et straffekast. Men Amanda Kurtovic utlignet på nytt på samme måte, fra sjumetersmerket.

- Det er imponerende at Larvik henger med. De har rett og slett klart å gjøre Györ dårlig i denne kampen, kommenterte Gunnar Pettersen.

Da Gro Hammerseng-Edin økte til 27-24 for Larvik i sluttminuttene, så det hele veldig lovende ut for det norske laget. Men med Grimsbø tilbake i Györ-målet, og flere angrepsfeil, utlignet altså hjemmelaget til 27-27.

Les også

Nytt tap for tafatte Leicester

Les også

Fjerde tap på fem kamper for Heerenveen

Les også

Sølv og bronse til Norge i VM

Les også

Pallplassen glapp for Jansrud i VM-utforen

Kommentarer til denne saken