*Nettavisen* Sport.

Lie Hansen skjøt Kroatia i senk

Foto: Ned Alley / Scanpix

Ungt norsk lag tok en sterk seier.

Anført av storskytter Espen Lie Hansen beseiret et ungt norsk håndballandslag stornasjonen Kroatia i en treningskamp mandag.

Oppgjøret endte med 38-35 seier til Norge. Som i søndagens kamp hadde Norge et overtak på seiersvante Kroatia halvveis ut i kampen. En storspillende Espen Lien Hansen fulgte opp sine tolv mål i den første kampen med ti nye fulltreffere mandag. Norge hadde kun to spillere over 25 år på banen, linjespillerne Bjarte Myrhol og Joakim Hykkerud.

Kroatene forbereder seg til VM-sluttspillet i Spania senere i januar, et mesterskap som dessverre spilles uten Norge. To oppkjøringskamper de siste dagene har gitt to målfester, og en seier til hvert av lagene.

- Vi straffet dem veldig bra i dag, til tross for at vi stilte med et svært ungt lag. Fortsetter på dette nivået kan det bli virkelig bra framover, sa en storfornøyd landslagssjef Robert Hedin til håndballforbundets nettsted.

Svensken var ikke helt tilfreds med forsvaret i starten av kampen, men laget spilte seg opp.

- Alt i alt en god laginnsats, konkluderte Hedin.

Norge reiser nå videre til Sverige for å spille januarcup mot hjemmenasjonen, Tsjekkia og Østerrike. Landslagssjefen har tatt ut to nye spillere fra Haslum i troppen til turneringen. Henrik Ruud Tovås (målvakt) og Thomas Kristensen (høyre kant) blir med til Sverige etter god innsats med rekruttlandslaget. Rekruttene banket for øvrig kroatenes nest beste med hele 40-23 tidligere mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.