*Nettavisen* Sport.

Løke og Brattset måtte på dopingkontroll. Det passet Norge dårlig

MÅTTE PÅ DOPINGKONTROLL. Heidi Løke (bildet) og strekkollega Kari Brattset. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norges lege oppgitt.

12.12.18 01:20

NANCY (Nettavisen): Norge har et svært tett kampprogram denne uken. Tirsdag kveld ble Nederland knust i franske Nancy og allerede onsdag ettermiddag møter det norske laget Spania til siste gruppekamp.

Landslaget har derfor vært svært opptatt av å bruke tiden mellom kampene effektivt, slik at spillerne blant annet skal få nok hvile.

Det skapte derfor irritasjon blant lagledelsen at to norske spillere, Heidi Løke og Kari Brattset, ble tatt inn til dopingkontroll etter møtet med Nederland. Det norske laget hadde håpet å gjøre unna presseforpliktelser og sine egne rutiner raskt etter kampen, for å komme seg så raskt som mulig tilbake på hotellet, men dopingkontrollen var en strek i regningen.

På spørsmål fra NTBs journalist i pressesonen innrømmer Norges lege, Nils Leraand, at han var frustrert over nettopp dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

IRRITERT LEGE: Nils Leraand. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Jeg blir irritert. Det har vært tre hviledager på rad der dem kunne kommet for å teste oss på hotellet, sier Leraand om situasjonen.

Overfor Dagbladet rister landslagssjef Thorir Hergeirsson oppgitt på hodet av det hele, men han ønsket ikke å kommentere spesifikt. Ifølge avisen var Løke og Brattsett fortsatt igjen i hallen i Nancy, da resten av det norske laget ankom spillerhotellet rundt 23.30-tiden tirsdag.

Islendingen sier følgende om det som sto på planen etter tirsdagens kamp.

- Vi skal dusje, drikke og spise godt, og så få kommet oss på hotellet, og spise litt til der. Så skal vi få gjort ferdig det vi skal gjøre med fysioteamet og så er det rett og slett søvn og hvile, sier Hergeirsson.

- Må være kjempenøye

Kaptein Stine Bredal Oftedal medgir at det blir noen hektiske timer.

- Nå må vi være kjempenøye. Vi må spise masse, prøve å komme oss i seng litt tidligere og være bra på restitusjon, sier hun til Nettavisen.

Hun håper å være i seng før klokken to i natt.

- Vi kommer til å være raskere enn normalt, sier Oftedal.

Ungjenta Henny Reistad spilte en meget god kamp mot Nederland tirsdag. Hun sier det ikke alltid er så lett å «lande» etter en kamp, men håper det skal gå greit etter den knusende seieren mot Nederland.

- Vi prøver å effektivisere det som mye som mulig. Det er litt vanskelig å lande skikkelig når det har gått dårlig, men litt enklere når det har gått bra. Vi må prøve å være raske i seng, sier hun til Nettavisen.

Tre scenarioer

Seieren mot Nederland tirsdag betyr at Norge fortsatt har en sjanse til å nå semifinalen i EM, men da må Spania slås i onsdagens kamp. Norge er også avhengig av hjelp i andre kamper, som spilles senere på kvelden.

Ifølge NTB er det tre mulige scenarioer som kan sende Norge videre:

1: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Tyskland slår Nederland. Da havner fem lag på seks poeng. Norge går etter all sannsynlighet til semifinale med sin suverene målforskjell.

2: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Nederland tar poeng fra Tyskland. Da får Norge, Romania og Ungarn seks poeng. Målforskjellen vil avgjøre. Ungarsk seier med tre mål samt at Romania ikke scorer mer enn 30, sender Norge videre.

3: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Nederland tar poeng fra Tyskland. Da får Norge, Romania og Ungarn seks poeng. Målforskjellen vil avgjøre. Vinner Ungarn med fire mål eller mer, men ikke over helt usannsynlige 18, er Norge i semifinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag