*Nettavisen* Sport.

Løke utestengt i ni måneder

Foto: Nikola Solic/Scanpix

Nordmannen går glipp av spill i Mesterligaen.

01.10.09 08:29

Håndballspilleren Frank Løke er utestengt fra europacupspill i ni måneder. Det internasjonale håndballforbundet (EHF) bestemte onsdag at Løke må sone fra 30. september 2009 til 30. juni 2010.

Dette opplyser EHF onsdag.

Bakgrunnen for straffen er at to klubber – kroatiske Zagreb og danske Skjern – begge hevdet å ha undertegnet kontrakt med spilleren i sommer, noe som ikke er lov.

Nordmannen vil likevel kunne spille både ligahåndball for sin kroatiske klubb, samt at han også kan spille for det norske landslaget i perioden han er utestengt.

- EHF har ikke myndighet til å utestenge noen fra nasjonale kamper. Det må Det kroatiske håndballforbundet ta stilling til, sier Balasz Nemcsik i EHF til TV 2.

21 dagers ankefrist
Løke er også dømt til å betale 10.000 euro - rundt 85.000 norske kroner - innen 30. november for å ha signert to kontrakter for samme tidsperiode.

29-åringen har 21 dagers ankefrist.

150 landskamper
Løke startet karrieren i Runar, og har også år bak seg i tysk og sveitsisk håndball. Han har spilt for klubber som SG Flensburg-Henwitt og Grasshopper-Club Zürich.

Sommeren 2009 signerte han for kroatiske RK Zagreb, etter altså å først ha kommet til enighet med danske Skjern Håndball.

Løke debuterte på det norske landslaget 6. januar 2001, og har totalt spilt 150 landskamper for Norge. Han har deltatt i tre VM- og to EM-sluttspill.

PS. Både Zagreb og Skjern har varslet at de vil anke dommen, ifølge TV 2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.