Gå til sidens hovedinnhold

Minutter unna EM-sensasjon

Norge storspilte mot verdens beste lag.

NORGE - SPANIA 25-27:

Det ble som fryktet tap for de norske håndballherrene i EM-kampen mot den regjerende verdensmesteren Spania tirsdag kveld.

- Spanjolene jubler på samme måte som da de vant VM, det sier alt om prestasjonen de norske håndballgutta har gjort, påpekte TV 2-kommentator Harald Bredeli da kampen var over.

- En sensasjon
Norge spilte til tider en fantastisk kamp mot verdensenerne, og med kort tid igjen ledet Norge med både ett og to mål, men spanjolene ble for sterke og vant til slutt 25-27.

- Vi skal huske på hvem vi spiller mot. Det hadde vært en sensasjon av en annen verden om vi hadde vunnet denne kampen, Ole Erevik til TV 2 etter kampen.

Igjen ble kampen preget av mange rare dommeravgjørelser i disfavør Norge, og landslagstrener Robert Hedin pådro seg gult kort underveis for kraftige dommerprotester.

- Vi spiller fantastisk håndball, og jeg synes vi fortjener poeng i dag, sier Ole Erevik til TV 2 etter kampen.

Norge har ikke vunnet mot Spania siden 1997. Siden den gang er det blitt 13 kamper, 12 tap og ett uavgjortresultat mot de spanske stjernene.

Bjarte Myrhol var sjef nummer én i det norske forsvaret, og bidro i tillegg med syv mål fremover på banen. Men alt til liten trøst, mener han.

- Det er ingen som husker en god innsats når det blir tap, sier han til TV 2.

- Vi er sikkert fornøyd med jobben vi legger ned, men skuffet over at det ikke blir poeng, fortsetter han.

Forrige seier i 199

Men for Norges del er det fortsatt håp.

Før kampen mot Spania i gruppe B hadde Norge nemlig fått uventet hjelp i ferden mot avansement.

Island og Ungarn spilte 27-27 tidligere på kvelden, et resultat som gjør at de norske gutta går videre til neste EM-runde hvis det blir seier mot Ungarn torsdag.

Hvis Norge blir nummer tre i puljen med én seier, betyr det at Robert Hedins menn går til hovedrunden uten å ha tatt et tellende poeng, siden resultatet mot det dårligste laget i gruppa strykes.

Om det blir uavgjort mot Ungarn torsdag, vil målforskjell bli tellende.

Det er viktig for nordmennene å gå videre av flere grunner. Blir det tap og hjemreise torsdag, gir det tøffere VM-kvalifisering før VM i Qatar neste år.

VM vil også være starten på OL-kvalifiseringen, og håndballforbundet har lenge satset mot OL i Rio de Janeiro 2016.

HTML EMBED

God Erevik
Kampen mot Spania begynte lovende, og Ole Erevik sto til tider fantastisk i det norske målet. Men fremover gikk det tråere før hvilen, og da lagene gikk til pause ledet Spania 12-8.

- Vi kan faktisk slå verdensmesterne, sa Erevik optimistisk til TV 2 i pausen.

Og andre omgang begynte veldig lovende, og Norge hentet igjen den spanske ledelsen. Da det var igjen ti minutter, ledet Norge 22-20.

Norge kjempet som løver, men syv minutter før slutt ble ledelsen hentet igjen.

Da klarte Norge aldri å snu kampen tilbake til deres fordel, og det endte med en sur spansk seier.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar