Mørk vil ta ansvar i Sullands fravær

I SENTRUM: Nora Mørk strålte for Norge i 30-18-seieren mot Serbia i Oslo Spektrum.

I SENTRUM: Nora Mørk strålte for Norge i 30-18-seieren mot Serbia i Oslo Spektrum. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

– Jeg ble litt nervøs da jeg hørte at Sulland var skadd.

30.11.14 20:29

Nora Mørk var banens beste spiller da Norge moste Serbia 30-18 søndag. Det ønsker hun å fortsette med i Linn Jørum Sullands skadefravær.

Mørk både scoret, assisterte og regisserte da Norge valset over Serbia i Oslo Spektrum. Tidligere søndag ble det klart Sulland ikke blir å se i håndball-EM, som starter førstkommende søndag. Det betyr mer ansvar på Nora Mørks skuldre.

- Jeg ble litt nervøs da jeg hørte at Sulland var skadd, men jeg er klar for å ta det ansvaret. Jeg er ikke 1.80 meter høy, men vi som spiller backer får være gode på det vi kan sammen og forsøke å fylle tomrommet, sa Mørk til NTB etter kampen.

23-åringen var strålende for det norske laget søndag. Hun scoret sju mål, assisterte omtrent like mange og sto bak mye av det norske angrepsspillet. Etter kampen mottok Larvik-spilleren prisen som Norges beste i kampen.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi spiller vår beste kamp i turneringen, spiller med stor selvtillit og dominerer hele kampen. Det er godt å ta med seg, sa Mørk.

Thorir tar ikke av
De norske jentene ledet betryggende 16-10 til pause, men så ingen grunn til å gi slipp på gassen av den grunn. Norge fortsatte å sette baller i det serbiske nettet, mens Silje Solberg, som kom inn for Kari Aalvik Grimsbø i pausen, valgte å mure igjen det norske målet fullstendig.

Men til tross for en seiersmargin på tolv mål, hoppet ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson i taket av den grunn.

- Dette serbiske laget er en del mål dårligere enn både Frankrike og Danmark. Likevel ser jeg framgang, så vi er på vei. Vi har ikke medaljenivået inne nå, men det kan vi få, sa islendingen.

Han var meget fornøyd med å se Mørk i storslag i den siste kampen før mesterskapet braker løs.

- Hun spiller klokt i dag, bruker kvalitetene sine riktig og er flink til å sette medspillerne i posisjon. Det er viktig for oss, sier Hergeirsson.

Historiske Breivang
Seieren så lenge ut til å bli enda større enn det sluttresultatet ble, men flere norske rokeringer og en noe mer slepphendt Solberg mot slutten, sørget for at det ble med tolvmålsseier.

Det norske laget var heltent fra start. Anført av Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal i hver sin hovmesterrolle gikk de norske jentene rett i strupen på Serbia.

På dagen 14 år etter at hun spilte sin første landskamp, overtok Karoline Dyhre Breivang tronen som den med flest landskamper for Norge – uansett ballsport. Kampen mot Serbia var 34-åringens 297. med flagget på brystet og med det passerte hun Susann Goksør Bjerkrheims 296 landskamper.

Kampen mot Serbia var Norges siste før Breivang og resten av den norske troppen reiser til håndball-EM i Ungarn og Kroatia. Norge åpner turneringen søndag 7. desember når Romania står på motsatt banehalvdel. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag