*Nettavisen* Sport.

Nå gjør han helomvending

BLIR: Gunnar Pettersen fortsetter som trener likevel. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Veteranen innrømmer at han misforsto håndballforbundets kurskrav.

Våg Vipers-trener Gunnar Pettersen fortsetter likevel som håndballtrener.

Det var TV 2 som tirsdag brakte nyheten om at Pettersen vil gi seg som trener fordi han var blitt pålagt å ta trenerkurs av Norges Håndballforbund. I intervjuet med TV-kanalen hevdet Pettersen at han allerede denne måneden måtte starte kursingen.

Onsdag rykket Norges Håndballforbund ut med en pressemelding og påpekte at topptrenerne først må ha den aktuelle lisensen når 2017/18-sesongen starter opp. Det foreligger intet krav om at utdanningen må påbegynnes allerede i år.

Dermed stiller saken seg også annerledes for Pettersen.

– Hvis kravet gjelder fra 2017-18-sesongen og man ikke trenger å gjøre noe før det, har det vært mye støy til liten nytte, sier trenerveteranen til NRK.

– Da er vi enten veldig dårlig til å lese informasjonen vi får, eller til å tolke den. I de mailene jeg har fått og det jeg har blitt fortalt, har det vært et tydelig inntrykk fra min side at dette gjelder fra neste sesong og at man må påbegynne denne trenerutdanningen nå, tilføyer han.

På spørsmål om han nå likevel vil fortsette som trener, svarer Pettersen:

– Ja, det har vært mitt mål hele tiden å være to år i Vipers, med en liten mulighet for et tredje år. Hvis man da ikke trenger noen lisens, så har jo alt dette bare vært tull. Det er ikke noe som berører meg i det hele tatt – jeg er pensjonist på den tiden der, sier Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag