*Nettavisen* Sport.

Nederland overlegen mot Romania - ikke gode nyheter for de norske håndballjentene

EM i håndball:

TAPTE: Cristina Neagu og Romania falt tungt mot Nederland i håndball-EM søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nederland knuste Romania 29-24 i håndball-EM søndag. Det var ikke gode nyheter for Norge, men alt kan fortsatt skje i puljen.

10.12.18 07:23

NEDERLAND - ROMANIA 29-24:

NANCY (Nettavisen/NTB): En rumensk seier var sett på som en åpenbar god norsk løsning, men etter pause var Nederland bare for god for Romania.

Norge må vinne

De norske jentene må nå slå Nederland tirsdag og Spania onsdag. Da vil Norge stoppe på seks poeng.

Les også: Brutal EM-avslutning venter Norge

Det kan rekke til semifinale, men for at det skal skje må resultater i andre kamper slå inn Norges vei. Teoretisk sett kan Norge gå videre om Romania plukker nok poeng i sine neste kamper til å vinne gruppen, samtidig som Tyskland må slå Nederland.

Da vil Norge, Tyskland og Nederland alle ende på seks poeng. Alle tre vil da også stå likt i innbyrdes oppgjør, og de vil bli rangert på innbyrdes målforskjell. Per nå står Norge med ett minusmål i en slik rangering.

En liten mulighet er det også at Romania rakner totalt og taper sine neste to kamper, eller tar maks ett poeng på de to kampene. Da vil rumenerne ende på fire eller fem poeng i mellomrunden, slik at Norge kan snike seg foran. I denne teorien må i så fall Nederland også slå Tyskland og ta gruppeseieren, siden tyskerne har Norge på innbyrdes oppgjør.

- Skal gjøre vår jobb

Noen timer før Romania og Nederland spilte sin kamp søndag, møtte de norske håndballjentene pressen på sitt hotell i franske Nancy.

Det skjedde like etter at Ungarn hadde slått Tyskland i mellomspillet og gitt Norge noe å smile for.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var mest opptatt av å snakke om det han kunne gjøre noe med, og ikke de andre lagene som skulle i akjson.

- Vi har sagt at når vi gikk til hovedrunden med null poeng og minus ni i målforskjell, skulle vi opp i ringene og gjøre vår jobb, og reise oss. Skape utvikling og stigning gjennom den siste uka, så får skjebnen avgjøre utfallet, det er ikke lenger bare opp til oss, sa han til Nettavisen søndag ettermiddag.

- Men det vi kan gjøre noe med er å gå på banen forberedt og forsøke å «maxe» og få gode prestasjoner mot Nederland i neste kamp, sa islendingen videre.

Via NTB sier Hergeirsson følgende etter Romania-tapet:

- Vi holder fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig å forsøke å vinne de to neste kampene. Hele gjengen er innstilt på å vise vårt beste mot Nederland og Spania, sier treneren.

- Om det holder, eller ikke, får tiden vise. Så lenge det er håp, beholder vi troen. Uansett skal vi forsøke å plassere oss høyest mulig i EM.

Norge hadde for øvrig trening mens Nederland og Romania spilte og de norske spillerne så derfor ikke kampen.

Les også: Kyvåg oppgitt over utydelige bortforklaringer: - Blir for dumt

Minitabell

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør. Dersom flere enn to lag ender på lik poengsum og har slått hverandre innbyrdes, går en tabell der målforskjellen avgjør inn.

Før kampene tirsdag og onsdag er det ene mulighet for at hele fem lag – alle i gruppen minus Spania – kan havne på seks poeng.

Det er mest sannsynlig at tre lag får lik poengsum og må skilles på innbyrdes resultater i en minitabell.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag