*Nettavisen* Sport.

Nora Mørk forlater Larvik

FERDIG: Nora Mørk takker Larvik for at hun har blitt den håndballspilleren hun er i dag. Etter sesongen forlater hun klubben etter sju år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Går til ungarske Gyør ETO.

03.12.15 12:00

Den norske landslagsspilleren Nora Mørk forlater Larvik etter sju år i klubben. Hun blir Gyør-spiller fra neste sesong. Det melder klubben i en pressemelding torsdag.

- Det er med tungt hjerte jeg forlater Larvik et sju svært gode år, sier Nora Mørk.

Hun forteller at hun hadde lyst på nye utfordringer, og at det å oppleve håndballen i et annet land enn Norge lokket.

- Før jeg forlater klubben skal jeg gi alt for vi vinner både cup, serie og Champions League. Det vile vært en drøm for meg å vinne Champions League med Larvik i mai, før jeg setter kursen mot Gyør fra neste sesong, sier Mørk i pressemeldingen.

I Ungarn blir hun lagvenninne med landslagskollegene Linn Jørum Sulland og Heidi Løke. Førstnevnte bekler for øvrig samme plass som Mørk, så der ligger det an til en norsk duell om spilletid. Mørk kan for øvrig også spille kant, i tillegg til posisjonen som bakspiller.

Mørk har kontrakt med Larvik fram til 1. juni 2016. Norges mestvinnende håndballklubb er igjen klar for cupfinale, som spilles mot Glassverket 30. desember, og laget har kvalifisert seg til Champions Leagues hovedrunde som har nye kamper fra januar.

- Vi må bare ønske Nora lykke til med nye utfordringer. Hun er en fantastisk spiller for enhver klubb og har hatt en utrolig utvikling i Larvik. Nora blir selvfølgelig et tap for oss, men Larvik har vært i sånne situasjoner før og alltid kommet sterkt ut av det, sier Tor Oddvar Moen, hovedtrener i Larvik.

Akkurat nå er det imidlertid VM i Danmark med det norske håndballandslaget som er førsteprioritet for Mørk. Hun har gjort et par svært gode kamper for Norge i Møbelringen cup, som ble spilt sist helg.

Norges første kamp i VM er førstkommende lørdag, mot Russland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag