*Nettavisen* Sport.

Norge avsluttet med maktdemonstrasjon

Landslagstrener Christian Berge hadde grunn til å juble sammen med laget under EM-kvalifiseringen i håndball. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Knuste Nederland i EM-kvalifiseringen.

Keeper Torbjørn Bergerud var kampens gigant da Norges håndballherrer avsluttet EM-kvalifiseringen med 38-24-seier over Nederland.

- Alt i alt gjør vi en veldig god kamp, sa landslagstrener Christian Berge til Viasat 4 etter storseieren i Trondheim.

Han hadde mye å glede seg over etter den siste EM-kvalifiseringskampen. Berge fikk se at keeper Torbjørn Bergerud (20) sto som en levende vegg for Norge gjennom store deler av oppgjøret.

Mens lagkompisene gjorde jobben i angrep, vartet den unge Drammen-spilleren opp med flere utrolige redninger.

- Torbjørn står en fantastisk kamp. Han har levert veldig bra på samlingen den siste tiden. Jeg liker veldig godt den rolige stilen hans, sa Berge, som understreket viktigheten av å ha flere toppkeepere som kan konkurrere med Ole Ervik på landslaget.

I likhet med Bergerud hadde også Kent Robin Tønnesen en stor dag for Norge. Han traff på det meste han foretok seg på parketten og scoret elleve ganger på elleve skudd.

Det var i realiteten aldri tvil om hvor seieren skulle ende. Norge var i føringen gjennom hele kampen og hadde en 19-11-ledelse til pause. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag