*Nettavisen* Sport.

Norge ble ydmyket av Romania i EM

VAR TILBAKE: Camilla Herrem spilte kampen for Norge, men klarte ikke å stoppe Romania fra å vinne overlegent. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nå henger håpet om en semifinale i en tynn tråd.

05.12.18 23:19

NORGE - ROMANIA 23-31:

Norge gikk på sitt andre tap på tre kamper da Romania ble for sterke i det innledende gruppespillet onsdag kveld.

- Ikke til å tro

Dermed går Thorir Hergeirssons jenter videre som tredje beste lag fra sin pulje og det betyr at lagte ikke får med noen poeng inn i mellomspillet.

- Dette er et Norge vi ikke kjenner igjen i det hele tatt, sa TV 3-kommentator Geir Oustorp mot slutten av kampen.

- Det er ikke til å tro. Vi taper for Tyskland og blir knust av Romania, sa kommentatormakker Daniel Høglund.

Resultatet betyr også at Norge nå vil få store problemer med å ta seg videre til en semifinale. Både Romania og Nederland går nemlig inn med fire poeng i mellomspillet og det betyr at de må avgi poeng der, for at Norge skal kunne avansere til finalespillet.

- Det er første gang i moderne tid at Norge går inn i et mellomspill med null poeng, sa Oustorp.

- En ny situasjon

Hergeirsson måtte bare medgi at Romania var det beste laget.

- Jeg vil bare si at Romania riktig sterke nå. Vi må være ydmyke og gi dem ære, for de er solide, sier han til TV 3 etter kampen.

- Dette er en ny situasjon for oss, men det er ikke ferdig, sier han.

Norge-sjefen har imidlertid ikke gitt opp håpet om semifinale.

- Vi har muligheter i hver kamp. Vi skal riste dette av oss. Bruker nesten hele morgendagen på å reise og så skal vi forberede oss til neste kamp. Vi skal ta med oss det som var positivt, sier han.

- Skikkelig kjipt

Kaptein Stine Bredal Oftedal var langt nede etter kampslutt.

- Det er skikkelig kjipt. Det er tungt nå. Alle tar dette veldig personlig. Nå er det laget som må stå sammen, sier hun til TV 3.

- Nå blir det fryktelig vanskelig. Vi er avhengig av andre for å gå videre. Det er ikke dårlige lag vi møter i mellomspillet, heller. Det blir tøft, men det er som det er og vi må bare ta flest mulig poeng, sier hun.

Neagu herjet

Det norske laget slet med å få tak på stjernen Christina Neagu og de andre rumenerne. Til pause ledet Romania med seks mål, på stillingen 18-12.

Etter en svak første omgang kom Norge bedre med i andre omgang og det gikk hele sju minutter før rumenerne scoret sitt første etter hvilen.

På stillingen 14-18 hadde Norge kontakt igjen, men så dro Romania igjen ifra og ti minutter før slutt var rumenernes luke på åtte mål.

Ydmyket

I stedet for å knappe inn, havnet Norge i stedet lenger bak.

De siste minuttene tok Norge ut keeper for å spille sju mot seks, men heller ikke dette grepet fungerte for det norske laget.

Veronica Kristiansen og Malin Aune ble Norges toppscorere med fem fulltreffere hver, mens stjernen Neagu ble Romanias store spiller med 11 scoringer.

Det endte med 31-23 til Romania til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag