*Nettavisen* Sport.

Norge knuste Nederland. Nå er det duket for drama

NY SEIER: Håndballjentene jubler under kampen mot Nederland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norge hadde full kontroll og tok en knusende seier, men er fortsatt avhengig av hjelp for å gå til semifinale i EM.

11.12.18 22:24

NEDERLAND - NORGE 16-29:

NANCY (Nettavisen): Norge måtte slå Nederland i tirsdagens mellomrundekamp i Nancy for at drømmen om en semifinale i EM skulle leve videre. Den oppgaven klarte det norske laget imponerende bra.

Allerede onsdag venter kamp mot Spania, en kamp Norge også må vinne for å ende på seks poeng i gruppen og ha en sjanse for avansement.

Drama

Men i tillegg til dette trenger Norge også hjelp i de andre kampene. Hvis Ungarn skulle slå Romania, og Nederland slår Tyskland i onsdagens kamper så vil Norge, Romania og Ungarn alle ende på seks poeng, mens Nederland gå videre som gruppevinner med åtte poeng.

Da kan Norge gå videre med best målforskjell innbyrdes. Skulle Tyskland slå Nederland og ungarerne altså beseire Romania, så vil Norge, Ungarn, Romania, Nederland og Tyskland alle ende på seks poeng. Da er Norge avhengig av bedre innbyrdes målforksjell mot Ungarn og Tyskland.

Og alt kan skje i dene gruppa. Nederland hadde storspilt i EM fram til møtet med Norge tirsdag, men det var et heltent norsk lag som gikk på banen og viste at de fortsatt kan hamle opp med de beste.

Norge slapp kun inn sju mål i første omgang og scoret 15. I andre omgang fortsatte strospillet og det stoppet til slutt på 29-16.

Drømmestart

Norge åpnet i hundre mot nederlenderne og skaffet seg et tidlig grep om kampen. Etter seks spilte minutter sto det 4-0 til det norske laget og Nederland-trener Helle Thomsen så seg nødt til å ta en timeout.

Stine Bredal Oftedal, som virkelig er i ferd med å finne storformen, scoret de tre første målene for Norge, mens Heidi Løke bidro med det fjerde.

Til tross for den gode starten slapp Norge de nederlandske jentene mer og mer inn i kampen igjen. Nederland scoret sitt første mål i kampen etter sju minutter og etter halvspilt første omgang ledet Norge 7-4.

Nederland kom bedre med, men det var et heltent Norge som styrte kampen. Etter 20 minutters spill ledet Norge med fem mål, 10-5.

Kun sju baklengs

Ungjenta Henny Reistad har etter hvert også spilt seg varm i EM-trøya og fått mer og mer tillit på banen. Tirsdag ble det tre scoringer i løpet av første omgang for 19-åringen som til daglig spiller i Våg Vipers.

Mye satt som det skulle for Norge den første halvtimen i Nancy. Katrine Lunde sto godt i mål og forsvarsspillerne temmet de nederlandske skytterne. Mot slutten av første omgang satt også kontringene og Lunde leverte en perfekt ball til Marit Røsberg Jacobsen, som kontret inn 13-7.

Dette var høyrekantens andre fulltreffer for kvelden. Hun fikk også sitt tredje mål på tampen av omgangen og sørget for 15-7 til pause.

For Nederland scoret Estavana Polman flest før pause, med tre mål.

Nederland har vært et av de beste lagene så langt i EM, og knuste Romania som Norge slet mot. Det å holde nederlenderne nede i sju scoringer før pause, var slik sett en sterk prestasjon av det norske laget.

Full kontroll

Norge fortsatte kjøret i andre omgang og rundt ti minutter i omgangen var forspranget på hele elleve mål. Norge var foran med 22-11.

Marit Røsberg Jacobsen, som har vært ganske anonym så langt i EM, fortsatte der hun slapp i første omgang og satte inn to nye mål fra sin kant tidlig i andre omgang. Reistad og Camilla Herrem nettet også.

Norge holdt seg foran hele veien og lot ikke Nederland knappe inn mye av de solide ledelsen laget hadde opparbeidet seg.

Fem minutter før slutt var det fortsatt elleve mål som skilte lagene på stillingen 27-16 til de norske håndballjentene.

Da sluttsignalet lød sto det 29-16 til Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.