Gå til sidens hovedinnhold

Norge knuste Russland og er klar for VM-semifinale

Russland hadde aldri noen sjanse mot et suverent Norge.

NORGE - RUSSLAND 34-17:

Norge hadde ingen problemer med å ta seg av Russland i kvartfinalen av håndball-VM onsdag kveld og regelrett rundspilte de regjerende olympiske mesterne. Dermed venter Nederland i semifinalen.

Med et fantastisk forsvar, en god keeper i Katrine Lunde og en målfarlig duo i Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal kjørte Norge over russerne.

Et stykke ut i andre omgang ledet Norge med hele 14 mål og mot slutten økte den differansen ytterligere og var på det meste 17 mål.

Det fikk TV 2-duoen Harald Bredeli og Bent Svele til å gni seg i øynene.

- For en håndballkamp vi er vitne til, la han til. Det er ellevilt, sa Svele fra kommentatorplass da Norge nærmest parkerte all motstand.

- Maken til seier over Russland har vi aldri hatt, sa makker Bredeli.

- Kan nesten ikke tro det

Kaptein Stine Bredal Oftedal var enig med TV-profilene.

- For å være ærlig, kan jeg nesten ikke tro det, det er fantastisk det vi gjør i dag, sier hun til TV 2.

Til tross for brakseieren, nektet likevel landslagssjef Thorir Hergeirsson i kjent stil å ta helt av etter kampslutt.

- Det gjelder å holde beina på bakken og være ydmyk. Og så er det semi mot Nederland. Akkurat nå føles dette som en vanvittig god kamp, en sterk prestasjon, men samtidig er det neste kamp som teller, sier han til TV 2.

- Det var hard jobbing. Vi jobbet noe intenst. Det er lenge siden jeg har sett så godt forsvarsspill og målvaktsspill. Men Russland er et lag som kan lage himla mange mål på kort tid, så det var ikke før ti minutter før slutt at jeg følte det gikk veien, sier islendingen videre.

Resultatet betyr at Norge nå reiser til Hamburg for å møte Nederland. I den andre semifinalen møtes Sverige og Frankrike.

Nora Mørk ble norsk toppscorer med ni fulltreffere.

Oftedal og Mørk

Første omgang åpnet litt nervøst og begge de to lagene gjorde flere personlige feil. Etter de fem første minuttene sto det kun 1-1.

Etter hvert tok Norge tak i kampen og anført av Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk skaffet det norske laget seg etter hvert en liten luke.

Seks av de sju første målene til Norge ble scoret av den nevnte duoen, mens Camilla Herrem også fikk navnet sitt i scoringsprotokollen.

Først ti minutter og 20 sekunder ut i omgangen scoret russerne sitt andre for kvelden til 5-2. Påfølgende mål av nettopp Oftedal og Mørk sørget for en femmålsledelse til Norge på stillingen 7-2. Først da våknet Russland.

Etter 14 minutters spill fikk russerne sin tredje scoring og det var starten på en aldri så liten opphenting. I løpet av rundt fire minutter hadde Norges klare 7-2-ledelse blitt knappet inn til kun to mål på 8-6.

Dro ifra før pause

Da det så ut til at Russland skulle feste et skikkelig grep om kampen, dro imidlertid Norge i fra på nytt. Oftedal fortsatte storspillet og kriget ballen i mål ved et par anledninger, mens også Heidi Løke kom inn og bidro.

Bakerst sto Katrine Lunde godt og vartet opp med flere gode redninger. Hun fikk god hjelp av et norsk forsvar som var både tøft og kompakt.

Fem minutter før pause fikk Norge litt gratis hjelp da Russland gjorde et feil bytte og ble straffet med en tominutters utvisning. Det utnyttet de norske jentene og da pausesignalet lød ledet de med solide 15-8.

Nora Mørk ble norsk toppscorer i første omgang med seks fulltreffere, mens Stine Bredal Oftedal puttet fire ganger. For russerne var Anna Kochetova mestscorende med tre scoringer, mens stjernespilleren Anna Vyakhireva ble fullstendig kneblet og gikk til pause uten scoring.

Russland-trener Jevgeij Trefilov var tydelig frustrert over sine jenter i løpet av første omgang og gjorde mange bytter og utskiftninger.

Full kontroll

I andre omgang var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

Norge dro ytterligere ifra i innledningen av omgangen og russerne hadde ikke svar. I første omgang var det Mørk og Oftedal som dro mye av lasset offensivt, men etter hvilen meldte flere av de norske jentene seg på.

Kari Brattset, Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand og Sanna Solberg tegnet seg også på scoringslisten for et suverent Norge.

På det meste ledet Norge med hele 14 mål, på stillingen 24-10.

Russland kom rett og slett aldri til hektene igjen etter det norske stormløpet. Det endte til slutt med norsk seier 34-17.

Nora Mørk ble Norges toppscorer med ni scoringer.

Les også

Bekreftet: Meek-kamp flyttes

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken