*Nettavisen* Sport.

Norge slo Spania i EM. Nå må de håpe på hjelp

NY SEIER: Veronica Kristiansen og Norge slo Spania. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Det blir noen nervepirrende timer for det norske laget.

12.12.18 17:13

SPANIA - NORGE 26-33:

NANCY (Nettavisen): Norge måtte slå Spania i onsdagens EM-kamp i franske Nancy, men selv med seier var ikke semifinalen i boks.

Den jobben de selv måtte gjøre, gjorde det norske laget, og sørget for tre av tre mulige seirer i mellomrunden ved å slå spanjolene.

- Dumt, uheldig og fatalt

Senere onsdag spiller Tyskland mot Nederland, og Ungarn mot Romania, og i sistenevnte kamp er Norge avhengig av ungarsk seier.

LES OGSÅ: Slik går Norge til EM-semifinale

Nettavisen er på plass i Nancy og følger utviklingen utover kvelden.

Norge startet mesterskapet med å tape to av de tre første kampene. Både mot Tyskland i åpningen ble det tap og så ble det tap for Romania.

TV 3-ekspert Frode Kyvåg sa til Nettavisen tidligere i mesterskapet at spesielt tapet for Tyskland var svært ødeleggende for Norges sjanser.

- Det som var dumt, uheldig og fatalt, var tapet for Tyskland. Et tap mot Romania kunne vi levd med, sa den tidligere topptreneren.

Nå blir det altså noen nervepirrende timer for de norske jentene, mens de venter på svar om dette holder til en plass i finalespillet.

Spania yppet seg

Etter å ha knust både Ungarn og Nederland, gikk ikke alt på skinner innledningsvis for Norge i møtet med Spania onsdag ettermiddag.

Norge tok riktig nok en tidlig ledelse, men slapp spanjolene fort inn i kampen igjen og det første kvarteret i Nancy styrte Spania.

På stillingen 6-4 til spanjolene etter åtte minutters spill, så Norges trener Thorir Hergeirsson seg nødt til å ta en timeout. Spania økte til en tremålsledelse like etter, men det så likevel ut til praten ga resultater.

Takket være en sikker Malin Aune på høyrekanten og en Stine Bredal Oftedal i storform knappet Norge sakte, men sikkert inn på ledelsen.

Foran til pause

Etter 12 minutter sto det 8-8 og etter 14 minutter var Norge tilbake i ledelsen med 11-10, takket være en flott scoring av Aune.

Norge klarte likevel ikke helt å riste av seg det spanske laget inn mot pause og de to lagene fulgte hverandre tett det siste kvarteret.

Norge startet med Silje Solberg i mål, men valgte å sette inn Katrine Lunde, som spilte strålende mot Nederland tirsdag, etter hvert. Solberg fikk kun én rdning på de ti første skuddene til Spania.

Heller ikke Lunde klarte å finne helt ut av de spanske avslutningene og fikk notert to redninger på totalt ti skudd i den offisielle statistikken.

Til pause var Norge bare foran med ett mål på stillingen 18-17.

Bredal Oftedal var Norges toppscorer etter den første halvtimen med seks fulltreffere, mens Aune lå like bak med sine fire scoringer.

Parkerte spanjolene

Etter pause startet Norge bra og skaffet seg en liten luke.

Tre minutter ut i omgangen var Norge fire mål foran og spanjolene så seg nødt til å ta en timeout for å få orden på spillet sitt.

Det klarte de imidlertid ikke og Norge seilet etter hvert ifra. Etter halvspilt andre omgang var Norges ledelse solid på stillingen 29-22.

De siste minuttene hadde Norge full kontroll, men det så ut som om safta hadde gått ut av beina på de norske spillerne, og Spania fikk muligheten til å knappe litt innpå igjen. Det endte med 33-26-seier til Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.