Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge slo tilbake og knuste Ungarn i EM

SMILET TILBAKE: Stine Bredal Oftedal og Norge knuste Ungarn i EM.
SMILET TILBAKE: Stine Bredal Oftedal og Norge knuste Ungarn i EM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Håndballjentene tok sine første poeng i mellomrunden.

UNGARN - NORGE 25-38:

NANCY (Nettavisen): Fredag spilte Norge sin første av tre skjebnekamper i EM. Ungarn sto på motsatt banehalvdel i franske Nancy.

Det ble en stor opptur for det norske lag som har slitt så langt i EM og sto med to tap på tre kamper før fredagens mellomrundeåpning.

- Snakk om svar

Anført av en strålende Heidi Løke, en god Katrine Lunde og revansjelystne Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen feide Norge ungarerne av parketten og sikret seg sine første poeng i mellomspillet.

Selv om Norge herjet med Ungarn, lot ikke landslagstrener Thorir Hergeirsson jentene slippe seg ned mot slutten av kampen.

- Hvert eneste mål teller. Nå leder vi med 13, og vi skal lede med minst 13 når vi er ferdige, sa han i en timeout mot slutten av kampen.

13 måls margin ble det også til slutt.

Endelig fungerte det også bra i forsvar.

- Det er snakk om å gi svar på tiltale. Dette har vært skikkelig gledelig å se på. Skikkelig gøy. Bare den starten de har, hvor vi får den dynamikken vi har savnet litt – det er en framme og de flytter beina og de er på forkant av situasjonen. Og det var de absolutt ikke i forrige kamp, sa ekspert Karoline Dyhre Breivang i TV 3-studio om det norske spillet.

Det ble en gledelig forestilling sett med norske øyne.

- Det er selvfølgelig alltid ting å rette på. Det er ikke perfekt. Og det er svakere motstand enn mot Romania. Men la oss bare kose oss med den gode kampen vi har hatt. At ting ser mye bedre ut, sa TV 3-kommentator Daniel Høglund om det norske spillet i Nancy fredag kveld.

Heidi Løke ble Norges toppscorer med sju fulltreffere, mens Stine Bredal Oftedal bidro med seks scoringer og Camilla Herrem seks.

Gikk i strupen på Ungarn

Det var et tydelig revansjlystent Norge som gikk til verks mot ungarerne fredag kveld og det var «high fives» og jubel hver eneste gang en takling satt som den skulle, det ble en redning eller en scoring i norsk favør.

Heidi Løke sa til Nettavisen før kampen at mye nå handlet om å finne tilbake humøret, smilet og vinnerviljen og innledningsvis manglet det ikke på tæl fra de norske jentene, som gikk i strupen på Ungarn.

Norge var så på at Ungarn måtte ta timeout allerede etter fire minutter.

I løpet av de første ti minuttene scoret Ungarn bare to ganger, og de slet med å finne ut av Katrine Lunde i mål, som sto meget bra der bak.

Heidi Løke gikk i bresjen for det norske angrepsspillet og scoret tre ganger de første ti minuttene og var sentral i at Norge skaffet seg en tidlig luke på stillingen 8-3. Stine Bredal Oftedal bidro med to mål, mens Henny Reistad og kantspiller Malin Aune også var blant målscorerne.

Sju mål foran til pause

Etter halvspilt første omgang var Norge fem mål foran på 10-5, mye takket være Lunde som vartet opp med noen viktige redninger.

Løke fortsatte å finne nettet flittig utover i omgangen og satte inn sitt femte mål for kvelden etter 21 minutter og Norge var foran 14-8.

Mot slutten av omgangen kom ungarerne litt mer med igjen og satte inn et par reduseringer og kappet inn Norges ledelse til fire mål.

Da valgte Thorir Hergeirsson å ta timeout.

Det ga uttelling og kjappe mål av Oftedal, Veronica Kristiansen og Camilla Herrem sørget for at Norge plutselig var sju mål foran.

Til pause ledet Norge med 19-12. Forsvarsspillet har måttet tåle mye kritikk så langt i EM, men i første omgang fredag leverte det norske laget solid bakover og kun 12 baklengs på 30 minutter var klar bedring.

Storseier

Etter pause fortsatte det norske laget å dominere og etter åtte minutter av andre omgang var ledelsen økt til solide elleve mål, 25-14.

Heidi Løke fortsatte sine herjinger, mens også Oftedal og Kristiansen sto fram som ledere i laget og begge bidro med flere scoringer.

Luken ble stadig større og større mot et Ungarn som etter hvert skjønte hvor dette bar og 15 minutter før slutt ledet Norge med 31-18.

Camilla Herrem kom inn i troppen som reserve og fikk ikke vist så mye mot Romania, men i fredagens kamp var kantspilleren i godt driv.

Herrem noterte seg for seks scoringer totalt i kampen.

De siste minuttene hadde Norge full kontroll på begivenhetene i Nancy og da signalet for full tid lød i hallen, sto det 38-25.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!