Gå til sidens hovedinnhold

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike

Tårer og skuffelse blant de norske jentene etter dramaet.

FRANKRIKE - NORGE 23-21:

Norge tapte søndagens VM-finale mot Frankrike.

Det ble et dramatisk og tett oppgjør der lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, men Frankrike var hakket sterkere og vant med sifrene 23-21.

Norge har dominert stort gjennom hele mesterskapet, bortsett fra et feilskjær mot Sverige i gruppespillet, men i finalen ble det tøft og Norge fant aldri helt ut av Frankrikes meget gode forsvarsspill.

Veronica Kristiansen og Nora Mørk scoret sju mål hver for Norge, mens Manon Houette og Allison Pineau ble franske toppscorere med fire mål.

Tårevåt Oftedal

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal var oppløst i tårer etter kampslutt. 26-åringen har vært én av Norges klart beste spillere gjennom VM, men fikk det ikke helt til i finalen og følte hun hadde litt av skylden for tapet.

- Det tungt, selvfølgelig. Vi har spilt bra store deler av mesterskapet, egentlig best av alle, emn vi får det ikke helt ut i dag og ligger bak i store deler av kampen, sier Oftedal til TV 2.

- Jeg er skuffet over meg selv, over at jeg ikke kan bidra bedre. Jeg føler at dette er min skyld og det er lit kjedelig, sier Oftedal videre.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Norge tapte for et bedre lag.

- De er et godt lag og vi taper for et bedre lag. Vi kommer ikke opp på vårt nivå. Det mangler noe her og der. I forsvar er det godkjent, men i angrep mangler det litt, sier han til TV 2.

- Det er vanskelig å gjøre en stor analyse nå, de var bedre og holdt oss unna. De vinner fortjent slik kampen er, selv om det er surt. Vi må dra hjem og trene, sier treneren videre.

Trøsten for de norske spillerne er at de hver innkasserer 50.000 kroner for VM-sølvet. Ved gull hadde denne bonusen blitt på 75.000 kroner.

Hadde luke

Frankrike åpnet første omgang best og tok raskt ledelsen 2-0, men Norge kom fort til hektene. Mål av Veronica Kristiansen og Nora Mørk sørget for balanse i regnskapet og da en råsterk Kari Brattset skaffet en straffe like etter, sendte Mørk Norge opp i ledelsen for første gang i VM-finalen.

Les også

Slik reagerte sosiale medier de norske håndballjentenes finaletap

Norge holdt seg lenge foran, men Frankrike nektet å gi opp. Olivier Krumbholtz' jenter var som vanlig svært solide i forsvar og keeper Amandine Leynaud sto en god kamp bakerst for det franske laget.

Norge åpnet også godt i forsvar og i løpet av de første 15 minuttene klarte franskmennene kun å score fire ganger på Katrine Lunde. Norge var en periode foran med tre mål på stillingen 7-4, men slapp Frankrike tilbake i kampen og bare fem minutter senere var lagene like langt på 8-8.

Lunde i det norske målet kom aldri helt inn i kampen i første omgang og slet blant annet med å stoppe skuddene fra de franske kantspillerne.

Bak ved pause

23 minutter var spilt da det franske laget var tilbake i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene. Norge gjorde feil på feil i angrep og ble straffet knallhardt av et fransk lag som åpenbart ikke ville være noen kasteball i denne finalen. En herlig enkeltmannsprestasjon av Nora Mørk, som utlignet til 10-10, sørget likevel for at Norge hang med på notene.

De siste minuttene ble svært rotete. Først ble Emilie Hegh Arntzen utvist i to minutter like etter at hun kom inn, men heldigvis for Norge reddet Kari Aalvik Grimsbø den påfølgende straffen fra Frankrike.

Framover spilte imidlertid Norge på litt for små marginer og lyktes ikke helt med det. I tillegg bommet både Mørk og Oftedal på hver sin straffe før hvilen. Heller ikke Frankrike hadde konsentrasjonen på topp mot slutten av omgangen og ble blant annet ilagt straff for et feil bytte.

Til pause var Frankrike foran med ett mål på stillingen 11-10. Nora Mørk ble Norges toppscorer i første omgang med fire mål, mens mange bidro med mål for Frankrike og hele fire spillere sto med to fulltreffere.

Jaget bak

Frankrike fortsatte det gode spillet eter pause og scoret det frøste målet i andre omgang, med én spiller mindre på banen, og økte til 12-10.

Like etter bommet Mørk på sin andre straffe for kvelden og Frankrike kunne øke til 13-10 i neste angrep ved Laurisa Landré.

Det fortsatte å kladde framover for Norge, men Nora Mørk viste en vinnervilje uten like og kriget inn et par viktige mål. Kristiansen vartet også opp med en perle av et skudd da hun reduserte til 14-12.

Sakte, men sikkert kjempet Norge seg tilbake i kampen og etter 41 minutter var lagene på ny like langt i denne finalen, på 16-16.

Heidi Løke kom inn på streken i andre omgang og bidro med kløkt og rå styrke og det var nettopp veteranen som kriget Norge tilbake i ledelsen.

Sluttdrama

Løkes 18-17-scoring var Norges første ledelse etter sidebytte, men Frankrike gikk rett i angrep og utlignet raskt til 18-18.

Lagene fulgte hverandre som skygger de siste minuttene, men med snaue fem minutter igjen å spille var Frankrike foran med ett på 21-20.

To minutter før slutt ledet Frankrike med 22-20.

Norge reduserte én gang, men det holdt ikke. I stedet gikk Frankrike opp og avgjorde kampen med den siste scoringen. Det endte 23-21.

Les også

Hammerseng om Oftedal-forvandlingen: - Naturlig

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken