UNGARN - NORGE 23-24:

HELSINGBORG (Nettavisen): Norge er klar for semifinale i håndball-EM, etter at de norske jentene vant en sliteseier mot Ungarn.

Thorir Hergeirssons mannskap fikk det aldri helt til å stemme mot et tappert Ungarn, men halte altså i land seieren til slutt.

Som tidligere i mesterskapet var det imidlertid produksjonen av TV-sendingen som på ny ble et tema underveis i kampen.

TV 3s Daniel Høglund fortalte nylig til Nettavisen at han fryktet at TV-seerne kunne gå glipp av avgjørende øyeblikk på grunn av valg fra produsentens side.

- Jeg frykter absolutt at seerne kan miste avgjørende øyeblikk i kampene de norske jentene spiller. De har allerede vist at de ikke får med de viktige tingene, som for eksempel under Sveriges kamp mot Serbia. Produsenten viste en total uinteressant reprise i sluttsekundene, og når reprisen var over var også kampen det. Hadde Sverige scoret i sluttsekundene ville man ikke fått med seg det, uttalte TV 3-kommentatoren den gang.

- Hvor vanskelig er det?

Underveis i tirsdagens kamp mot Ungarn, ble Høglund på nytt irritert av TV-produsentens vurderinger. Veronica Kristiansen ble utvist i to minutter for en takling, men i stedet for å vise en reprise av taklingen, valgte produsenten å vise et nærbilde av dommerens panne.

Det fikk TV 3-kommentatoren til å reagere.

- Ikke la oss se sveisen av dommeren. La oss se reprise av situasjonen. Herregud, hvor vanskelig kan det være? Jeg blir så lei, utbrøt Høglund.

Seieren over Ungarn tirsdag betyr i hvert fall at produsentene får flere sjanser til å imponere norske TV-seere. Onsdag venter siste mellomspillskamp mot Tsjekkia, før Norge skal ut i semifinale.

Se situasjonen i vinduet under.

HTML EMBED

- En variabel dag

Norges førstemålvakt, Kari Aalvik Grimsbø, stod en god kamp for Norge på en ellers tung dag. I intervju med TV 3 etter kampen, var hun likevel klar på at laget har en vei å gå.

- Vi skal få på plass en del ting før semifinalen, sier Grimsbø til TV 3.

- Jeg synes vi har en variabel dag. Vi har mye å gå på. Ungarn har mange gode spillere, så vi skal ikke kimse av dem, fortsetter hun.

Spesielt i den første omgangen imponerte Grimsbø.

- Det var spesielt å spille mot Ungarn. En tøff kamp. Vi sliter litt, men jeg synes vi står godt i forsvar i førsteomgangen. Da blir det enklere for meg. Andreomgangen er litt mer slitsom, sier hun.

Ingen målfest

Ungarn yppet seg litt innledningsvis og ledet både 2-1 og 3-1, men Norge lot seg aldri stresse og da ungarerne fra tid til annen tok ut målvakten, først for å spille med én mer i angrep, og deretter for å utjevne Norges flertall da Klara Szeekers fikk en tominutter, ble de straffet nådeløst.

Først sendte keeper Kari Aalvik Grimsbø ballen i det åpne målet og utlignet til 3-3 og like etter fikk Veronica Kristiansen fri bane mot mål og ga Norge ledelsen for første gang, med sifrene 5-4.

Herfra skaffet Norge seg sakte, men sikkert et lite overtak.

I tillegg til Nora Mørk, bidro også ungjenta Silje Waade med to scoringer og det samme gjorde vingen Amanda Kurtovic.

I andre enden av banen fikk etter hvert keeper Grimsbø godt tak på de ungarske skytterne og vartet opp med flere gode og viktige redninger.

Første omgang i Helsingborg Arena ble likevel aldri noen målfest, verken fra Norge eller Ungarns side. Da klokka passerte 25 minutter sto det beskjedne 10-7 til de norske jentene på lystavla i hallen. Da hjalp det heller ikke på at Emilie Hegh Arntzen misset fra straffemerket.

De siste ti minuttene scoret Norge kun én gang. Malin Aune satte inn sitt første mål i omgangen, mens ungarerne scoret to og det sto 11-9.

Strålende Arntzen

Silje Waade, Nora Mørk og Amanda Kurtovic ble de mestscorende norske spillerne før pause, med to fulltreffere hver på 30 minutter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om den norske lagledelsen ga beskjed i pausen om at de ønsket mer tempo i angrepsspillet, åpnet Norge andre omgang i samme spor som de avsluttet den første og slapp motstanderen ytterligere inn i kampen.

Da ti minutter av omgangen var spilt, var Ungarn i ledelsen, 13-14.

Emilie Hegh Arntzen kom inn igjen, for å vekke det norske laget, og sammen med Kurtovic bidro hun til to raske mål og norsk ledelse.

En ny scoring av Arntzen holdt de norske jentene foran, men ungarerne nektet å la seg riste av og halvveis inn i andre omgang var de hakk i hæl.

Med kun seks minutter igjen skilte fortsatt ett mål, på 21-20 til Norge.

Mål av Nora Mørk og Marit Malm Frafjord avgjorde likevel kampen godt på vei for Norge i sluttminuttene, da 21-20 raskt ble til 23-20.

Sluttresultatet ble 24-23 til Norge.

HTML EMBED