DANMARK - NORGE 20-22:

Publikum i Helsingborg ble vitne til en norsk pangåpning søndag kveld. For etter ni minutters spill sto det 6-0 til Norge.

Danskene kom seg etter hvert mer med i oppgjøret, og var kun ett mål bak da det gjensto åtte minutter. Det samme var de da det gjensto 70 sekunder.

- Herregud for et drama dette er, utbrøt TV 3-kommentator Daniel Høglund da det gjensto halvannet minutt av kampen.

Men det holdt ikke for vårt naboland i sør, for de maktet aldri å hente igjen forspranget til de regjerende VM- og EM-mesterne da Marit Malm Frafjord satte inn Norges 22. mål.

Dermed kunne de norske jentene juble for seier. Nå lukter dem semifinale i EM.

Les også: Danmarks keeper måtte tørke tårer

- Vi lukter en semifinale, absolutt. Det ser ganske bra ut, det må vi være ærlig og si. Så skal vi ta en seier mot Ungarn og da er det semifinale, sier Mørk til TV 3.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

- Hektisk

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med seieren over Danmark, men innrømmer at det både ble hektisk og panisk på slutten.

- Det ble litt hektisk og litt panisk på slutten og vi slipper danskene innpå oss. Vi opplever å møte et forsvar som «småtassene» våre ikke er vant til å møte og de vil mye og bruker mye krefter på det, oppsummerer Hergeirsson i et intervju med TV 3.

Han mener Norge ror seg i land på solid forsvarsspill.

- Det er veldig bra innimellom når vi får til de riktige tingene, men vi blir litt for hete og mister litt overblikket. Det er noe vi må se nærmere på og bør forbedre, men vi ror oss i land på forsvar og målvakt, som før i mesterskapet, og det er alltid godt å være solide bakover i sånne kamper. Vi har en jobb å gjøre fremover, sier islendingen.

Drømmeåpning

Norge åpnet fantastisk og gikk raskt opp til en 4-0-ledelse i oppgjøret mot Danmark.

Kari Aavik Grimsbø sto som en vegg bakerst, mens Mørk, Herrem og Oftedal hamret løs på danskenes sisteskanse på motsatt banehalvdel.

Det førte til at Danmarks landslagssjef valgte å ta time out allerede etter seks minutter.

Det hjalp ikke mye, for Norge dunket la på til 6-0 før danskene fikk sin første nettkjenning. Den kom etter ni minutters spill.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fem på rad

Etter Danmarks første redusering løsnet det noe for Norges motstander.

6-1 ble fort til 6-3 og Hergeirsson valgte å ta time out. Der la han vekt på at man ikke måtte falle ned i tempo.

Det så ikke ut til å ha den effekten islendingen hadde håpet på, for danskene fortsatte å hente inn den norske ledelsen til det sto 6-5.

For da våknet de regjerende VM- og EM-mesterne igjen. Med Tomac i spissen hevet seg og kunne gå til pause med en 14-9-ledelse i Helsingborg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Lei for det Danmark, men veien til toppen er fortsatt lang. Synes ikke Norge spiller spesielt bra, men allikevel cruisecontrol og 14-9, oppsummerer TV 2s håndballekspert Frode Scheie på Twitter etter førsteomgang.

Her finner du Norges resultater og kommende kamper i EM.

To norske tominuttere
Spillet bølget frem og tilbake i den andre omgangen, der begge lag tegnet seg hyppig på scoringslisten.

På stillingen 17-13 ble Marit Malm Frafjord vist ut av dommerne i to minutter. Det ble heller ikke bedre for de norske jentene da de rotet med byttene etter å ha tatt ut målvakt Silje Solberg. Plutselig var Norge én spiller for mye på banen.

Det resulterte i enda en tominutter på Norge, som måtte spille over minuttet med to spillere mindre enn Danmark.

Utvisningene var med på å gjøre det spennende i sluttminuttene, for med åtte minutter igjen på klokka var det bare ett mål som skilte i Norges favør. Det samme var det da det gjensto 70 sekunder.

Frafjord avgjorde imidlertid for Norge med lagets 22. scoring, dermed har de norske håndballjentene tatt et langt steg mot semifinalen i EM.

Neste kamp for Norge er mot Ungarn klokken 18.30.

Her finner du Norges resultater og kommende kamper i EM.

Se Nora Mørk rase mot dommerne under Danmark-kampen:

HTML EMBED