*Nettavisen* Sport.

Overgangsregler til besvær

De nye overgangsreglene med utdanningskompensasjon er innført i håndball. Det har skapt trøbbel for flere norske klubber i sommer.

01.09.04 10:37

Etter at Det europeiske håndballforbundet innførte reglene med utdanningskompensasjon innen håndball, har flere klubber fått trøbbel med å hente spillerne de hadde planer om å få inn i sommer.

Bjørnar gikk glipp av de svenske søstrene Jessica og Johanna Aronsson etter langvarig diskusjon rundt overgangen, mens Stord nå forsøker å unngå enorme overgangssummer for Calle Tagesson og Mattias Söder.

Guif krever 7500 euro for Söder, mens Djurgården skal ha 18 000 euro for Tagesson. Omregnet i norske kroner må klubben ut med 213 000 kroner for duoen.

Selv mener de at de ikke skal betale.

- Utdanningskompensasjon skal, så langt jeg tolker nyinnføringen, betales for kontrakter skrevet etter 30. juni. Calle og Mattias signerte for oss allerede 5. juni. EHF-vedtaket kan da ikke ha tilbakevirkende kraft, sier Stord Handballs styreleder Hans Aaserud til Bergens Tidende.

Men det er tvilsomt om Stord kommer særlig langt med den tolkningen.

- Det Europeiske håndballforbundets (EHF) nye regelverk gjelder fra 1. juli. Det er riktig det. Men det avgjørende her er når nye spillerlisenser er blir innvilget. Det har her skjedd etter at den nye ordningen trådde i kraft, sier organisasjonssjef i Norges Håndballforbund, Per Eirik Magnussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.