Gå til sidens hovedinnhold

- Respektløst av Island

Gunnar Pettersen misliker at Island nedprioriterer Norges siste oppkjøringsmatch før EM.

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen): Det var for knappe tre uker siden at landslagstrener Gunnar Pettersen fikk beskjeden han har gått grundig lei av å høre: - Vi sender et redusert lag til deres turnering.

Dårlig nytt for Norge – som trenger best mulig matching før EM på hjemmebane i midten av måneden. Sjefen synes det er ekstra ergerlig, siden dette slett ikke er et enkeltstående tilfelle.

- Det er tredje gangen dette skjer nå. Både Polen og Russland har gjort det samme tidligere. Jeg synes det er respektløst, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Les også: Myrhol: - Jeg er klar

De nest beste
Island velger i stedet å sende førstelaget til en turnering i Tsjekkia, mens Norge mest sannsynlig får bryne seg mot sagaøyas nest beste i Lillehammer på søndag.

- Vi får vel avvente litt og se hva slags lag de dukker opp med. Men beskjeden vi fikk var at vi skulle få møte et redusert mannskap. Ettersom førstelaget er i Tsjekkia, blir det vel annetlaget da, sukker Pettersen og legger til:

- Dette er ikke verdens undergang for oss, men når de først sier ja til å stille opp, binder vi oss opp til den avtalen.

På tre ukers varsel var det vrient å finne en annen verdig motstander, så tett opp mot et mesterskap.

Mål: - Vinne
Med tanke på helgens turnering endrer den islandske prioriteringen selvsaget ingen ting på den norske målsettingen.

- Målet vårt er å vinne alle kampene, og så skal vi prestere så godt det er mulig med dette mannskapet i EM, svarer Pettersen.

Han venter til søndag kveld med å ta ut den endelige EM-troppen. Såframt det ikke dukker opp flere skader i løpet av turneringen slanker landslagstreneren mannskapet fra 21 til 16.

- Dersom vi er usikre på for eksempel skaden til Håvard Tvedten, så er det dumt av oss å låse oss til 16 mann. Da er det bedre å ta ut 15 og holde en plass åpen.

PS! Allerede fredag kveld møter det norske laget Portugal i Trondheim, mens Ungarn venter samme sted lørdag. Søndag forflytter Pettersens menn seg til Lillehammer – der Island B mest sannsynlig venter.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?