Sa nei til toppløs håndballjente

Lokalpressen i Stavanger likte dårlig bildet av en lettkledd Camilla Herrem, og sensurerte Solas kampannonse.

16.09.05 13:59

Sola Håndballklubb har denne sesongen valgt å gå litt andre veier for å profilere spillerne sine.

- Vi ønsker å presentere spillerne i en litt annen setting enn som håndballspillere, sier markedssjef Jan Arild Rinder til TV 2 Nettavisen.

- Ingen spiller uten drakt
Men en annonse med Camilla Herrem med en håndball foran brystene ble for sterk kost for Stavanger Aftenblad.

- Jeg synes denne annonsen virket spekulativ. Vi vil ikke sette en standard der idrettsjenter kler av seg for å få folk til kampene sine. Dette er en idrett som rekrutterer mange yngre jenter og vi vil ikke legge noe til den kroppsfikseringen som allerede er blant unge jenter, sier sjefsredaktør Tom Hetland.

Aftenbladet-redaktøren mener avisen ikke er var mot nakenhet i annonser og viser til andre annonser hvor det har blitt vist mer naken hud enn denne.

- Men det er ingen håndballjenter som spiller uten drakt, derfor mener jeg det blir unaturlig å spille på nakenhet i denne sammenhengen, sier han.

Eget uttrykk
Sola-ledelsen mener dette var bevisst fra deres side.

- Denne profilen går ikke på nakenhet. De fleste spillerne har mer klær på seg enn det Camilla har. Dette er ikke spekulativt fra vår side. Spillerne har selv fått velge sitt uttrykk i bildene og dette var hennes uttrykk. Her har spillerne selv fått være med på å bestemme hvordan bildene skulle være, forklarer Rinder.

Men klubben ønsker ikke å provosere ytterligere med flere lettkledde bilder dersom annonsene ikke kommer på trykk.

- Hvis reaksjonene blir som dette, at flere aviser ikke vil trykke annonsene, så vil vi ikke gjøre dette igjen. Vi synes dette er en viktig og nyttig debatt, ikke bare for Sola Håndballklubb, men for idretten generelt, sier Rinder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.