Spår knalltøft oppgjør om OL-plassene: - Blir et race

Blir Silje Solberg norske OL-keeper? Eller kommer Katrine Lunde inn igjen i landslagstroppen?

Blir Silje Solberg norske OL-keeper? Eller kommer Katrine Lunde inn igjen i landslagstroppen? Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

De norske håndballjentene våknet mandag med tømmermenn etter gullfesten. For flere spillere venter OL-hodepine i månedene som kommer.

21.12.15 09:40

– Dette blir et race framover med tanke på OL, sier NRK-ekspertkommentator Geir Oustorp til NTB.

– Det er utfordringer med troppen. Vi har Linn-Kristin Riegelhuth Koren som vel føder i disse tider, som vil være med. Katrine Lunde med åtte måneder til på seg, vil nok også være med. Det blir en tøff kamp, men det er bare bra, mente håndballeksperten, som i øyeblikket også er assistenttrener for Glassverket.

LES: Ekspert om omstridt VM-valg: - Overraskende

14 spillere

Troppen til Rio de Janeiro-lekene er bare på 14 spillere mot 16 i VM og EM.

Riegelhuth Koren blir mamma om ikke lenge. Likevel er det ventet at hun er fit og klar for landslaget i løpet av kort tid. Da er hun klar.

På keepersiden kom ikke Silje Solberg i nærheten av opp mot sitt beste i VM. Kari Aalvik Grimsbø spilte en praktkamp i VM-finalen og var generelt bedre enn Solberg i mesterskapet.

Så er spørsmålet om Katrine Lunde (35) får en ny sjanse i landslaget under Hergeirsson.

Herrem på VM-festen: - Fikk noen stive blikk

Inn?

Linn Jørum Sulland fikk nesten ikke spilletid i VM, og det kan bli en lang vei for henne å komme seg til Rio de Janeiro. Men Sulland var helt avgjørende da Norge vant OL-finalen i London-OL i 2012.

Etter Nora Mørks framferd, er det ikke tvil om hvem som okkuperer høyrebacken i mange år framover.

Stine Skogrands uredde og solide VM-debut gjør at hun helt klart utfordrer Amanda Kurtovic på høyrekanten. Begge kan også brukes som bakspillere.

Ida Alstad er sikker i OL-troppen dersom hun er frisk. Det samme gjelder høyst trolig for alle disse også: Mari Molid, Veronica Kristiansen, Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal, Pernille Wibe, Camilla Herrem og Sanna Solberg.

SE FESTBILDENE: Her er jentene etter VM-bragden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.