Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillerbørs Norge-Brasil

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX
SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Slik gjorde de norske guttene det i VM-åpningen mot Brasil.

Steinar Ege, 7. 11 redninger. 19 skudd. 1 teknisk feil.

Gummersbach-målvakten var usikker på formen før kampen, men fikk vist at han for alvor er på vei mot toppformen. Kjente ingenting til skaden og vartet opp med flere spektakulære redninger.

Sindre Walstad, 8. 8 redninger. 12 skudd.

Fikk en lett jobb mot frustrerte brasilianere de siste minuttene. Men klarte å holde konsentrasjonen oppe, og endte opp med en redningsprosent på formidable 67.

Glenn Solberg, 7. 2 mål. 4 skudd. 2 tekniske feil.

Er kaptein med stor K.Var den som gikk foran og var motoren i det norske laget. I de periodene Solberg satt på benken, falt med ett kvaliteten på laget. Var også en bauta i midtforsvaret.

Håvard Tvedten, 6. 3 mål. 5 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk en marerittstart på kampen. Overtramp i kontra og bom alene med målvakt like etter. Men skjøt seg til selvtillit fra sjumetersmerket og avsluttet et norsk perleangrep på perfekt vis i andre omgang.

Frank Løke, 5. 1 mål. 2 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk ikke så veldig mye spilletid. I sitt første angrep på banen ble hele spilletrøyen hans flerret opp, og han måtte tapes rundt hele kroppen for å holde den sammen. Scoret et flott mål.

Børge Lund, 5. 2 mål. 4 skudd.

Ville veldig mye da han fikk sjansen i første omgang, og bommet to ganger på rappen. Da han fikk sjansen igjen mot slutten av oppgjøret, var han mer tålmodig og fikk ballen i nettet to ganger. Var solid i forsvar.

Frode Hagen, 6. 5 mål. 9 skudd.

Kom inn midtveis i første omgang, og åpnet med tre strake skuddbom, før han markerte seg med en kanon helt oppe i vinkelen. Fikk vist at han er en skytter i verdensklasse.

Preben Vildalen, 6. 1 mål. 1 skudd.

Som alltid solid i forsvar. Var tøff og kompromissløs i duellene, noe som gjorde at brasilianerne valgte andre steder enn der kristiansanderen sto da de gikk på mål. Fikk også kontret inn en scoring.

Jarle Rykkje, 6. 2 mål. 3 skudd.

Var som alltid ganske så anonym på høyrekanten sin. Ikke den som gjør mest ut av seg. Scoret på de to forsøkene han fikk fra kanten, men bommet da han kom i kontra. Hadde full kontroll i forsvar.

Jan Thomas Lauritzen, 7. 7 mål. 9 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk for alvor vist at han også duger i angrep. Scoret på sju av ni skuddforsøk, og endte opp som norsk toppscorer. Var som vanlig solid i forsvar. En av 30-åringens beste landskamper noensinne.

Kristian Kjelling, 7. 6 mål. 7 skudd. 2 tekniske feil.

Sto for kampens prestasjon da han scoret med et underarmsskudd av en annen verden. Nesten verdt en høyere karakter bare det. Åpnet kampen veldig friskt, men mistet etter hvert konsentrasjonen, noe som førte til et par unødvendige feil.

Johnny Jensen, 6. 2 mål. 4 skudd. 3 tekniske feil.

Var som alltid sjefen i Norges forsvar. Var tøff i taklingene og satte seg i respekt fra start av. Scoret to mål og skaffet Norge et sjumeterskast med sin innsats i angrep.

Marius Riise, 6. 3 mål. 5 skudd. 1 teknisk feil

Kom inn tidlig i kampen for en svak Tvedten, men fikk en liknende start på sitt innhopp som hans kollega fikk på kampen. Spilte seg sterkt opp i andre omgang.

Rune Skjærvold, 6. 1 mål. 1 skudd

I likhet med Rykkje, så fikk han ikke spesielt mye å jobbe med utpå høyrekanten. Ble veldig anonym, men scoret den gangen han fikk sjansen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere