*Nettavisen* Sport.

Storklubbene vil ha Løke

Foto: Morten Holm/Scanpix

Frank Løke har imponert stort i tysk håndball. Nå vil storklubbene sikre seg den norske linjespilleren.

Frank Løke forlot Runar foran denne sesongen for å forsøke seg i 2. Bundesliga med Post Schwerin.

Klubben rykket ned fra Bundesliga forrige sesong og har ambisjoner om å rykke opp på første forsøk.

Sammen med Preben Vildalen, har Løke vært en viktig spiller for laget til nå.

116 mål har det blitt for linjespilleren, mye takket være Vildalen og kroaten Ivica Obrvan.

- Vi har et bra lag, en god trener og mange sultne spillere, så det er absolutt mulig å vinne denne serien. Laget har prestert bra hele veien, og for min egen del er det takknemlig å ha Preben (Vildalen) rundt meg. Han serverer meg baller på sølvfat, sammen med en kroat. De øvrige bakspillerne er ikke så kjempeivrige til å spille inn i strek, for å si det forsiktig, sier han til Sandefjords Blad.

Nå har storklubbene Flensburg-Handewitt og Gummersbach vist interesse for Løke, og han legger ikke skjul på at han vil opp på høyeste nivå.

- Helt klart. Det er jo der ting virkelig skjer, og alt er strengt tatt opp til meg selv; leverer jeg varene får jeg også mulighetene. Sånn er det. Sportslig sett føler jeg at jeg fremfor alt har hatt bra utvikling forsvarsmessig. I denne klubben får jeg tillit begge veier i to ganger 30 minutter, og jeg merker at jeg er blitt mye tryggere og mer ajour defensivt. Øving gjør som kjent mester. Mye kan fortsatt bli bedre, slik er det alltid, men jeg har det bra på alle måter. Dette er livet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.