Gå til sidens hovedinnhold

- Styrker det norske landslaget

Robert Hedin blir dansk klubbtrener, men fortsetter som landslagsjef for Norge.

Robert Hedin (45) tar over som sjefstrener for det danske herrelaget Aalborg. Men han fortsetter også som trener for det norske landslaget.

Dermed får han det travelt. . Om bare tre måneder skal Norge spille EM i Serbia – hvilket betyr at de norske gutta er på vei inn i en viktig oppkjøringsfase.

Flere fordeler enn ulemper
Norges håndballforbund (NHF) har brukt tid på å vurdere om en slik løsning er forsvarlig og kommet til at den delte løsningen vil være en styrke for det norske landslaget.

«Den avgjørende vurderingen baseres på at fordelene anses som flere enn ulempene. Utgangspunktet for beslutningen har også vært en klar overenskomst med Aalborg vedrørende detaljer i både prioriteringer og tidsbruk, hvor det norske herrelandslaget i alle sammenhenger skal ha en første prioritet», skriver Håndballforbundet i en pressemelding.

Hedin skal lede Aalborg i 12 kamper fram til slutten av mai neste år. Samtidig skal det norske landslaget ha en rekke samlinger for å forberede EM i Serbia. Ingen av Aalborg sine kamper vil påvirke de norske samlingene.

- Styrker landslaget
«Norges Håndballforbund mener dagens avtale også vil styrke Robert Hedin som trener, og at dette således vil påvirke positivt inn mot EM», mener NHF.

«Ut fra sportslige kriteria, blant annet ved at Aalborg har tre sentrale landslagsspillere i laget, samt den terminliste som er planlagt for landslaget, vurderer NHF denne kombinasjonen som en forsterking av forberedelsene til EM i Serbia», heter det i meldlingen.

Aalborg sparket i september trener Jakob Vestergaard etter at han hadde ledet laget i kun fem kamper. Siden har man vært på jakt etter en erstatter.

Aalborg har de tre norske landslagsspillerne Håvard Tvedten, Kristian Kjelling og Ole Erevik på laget.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar