*Nettavisen* Sport.

Sulland: - Må finne en løsning på forsvaret

Linn Jørum Sulland (t.v) og Ida Alstad på pressekonferanse om kvinnelandslaget i håndball på Ullevål Stadion. De norske håndballkvinnene starter EM-oppkjøringen denne uken. Nøkkelen blir å finne tonen mellom de nye spillerne.

Linn Jørum Sulland (t.v) og Ida Alstad på pressekonferanse om kvinnelandslaget i håndball på Ullevål Stadion. De norske håndballkvinnene starter EM-oppkjøringen denne uken. Nøkkelen blir å finne tonen mellom de nye spillerne. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Håndballjentene skal finne samspillet

08.10.14 08:10

De norske håndballkvinnene starter EM-oppkjøringen denne uken. Nøkkelen blir å finne tonen mellom de nye spillerne.

Norge skal spille totalt seks kamper før mesterskapet i desember. Med mange nye ansikter i troppen skulle trener Thorir Hergeirsson gjerne hatt flere kamper før EM for å styrke samspillet mellom de rutinerte og nykommerne.

Denne uken skal Norge spille Golden League i Danmark. Der venter Brasil (torsdag), Frankrike (lørdag) og Danmark (søndag). Det blir de første kampene for det som kan karakteriseres som et nytt norsk landslag.

Prioriterer forsvar

De nye spillerne har mye å lære på kort tid skal det gode spillet sitte i EM. Golden League blir en viktig del av oppkjøringen til mesterskapet.

– Det som gjelder i turneringen, er å sette sammen de som er nærmest startoppstillingen, slik at de skaper gode relasjoner. Vi har det travlest når det gjelder samhandling, sier Hergeirsson til NTB.

I de første kampene vil islendingen prioritere å sette et bra forsvarsspill foran angrepsspillet.

– Det er viktig å begynne med konstellasjonene i midten. Vi må få de nye inn, så får vi heller ta løpsfasen fortløpende, sier landslagstreneren.

Vil finne en løsning

Som to av de mer erfarne på landslaget, gleder Linn Jørum Sulland og Ida Alstad seg til å ta fatt på veien mot nok en nytt mesterskap med håndballjentene. Alstad mener Norge må være konsentrerte i forberedelsene.

– Vi må finne et godt samspill. Samtidig må vi ikke gjøre for mange tekniske feil. Det må vi være forsiktige med fordi de andre lagene har blitt bedre til å kontre, sier Alstad.

Larvik-spilleren Sulland vet de har en jobb å gjøre foran europamesterskapet i Danmark. Arbeidet mot å klatre opp på podiet i desember, starter allerede torsdag.

– Det absolutt viktigste er å spille sammen. Vi må finne en løsning på forsvaret. Får vi det til, kan det bli mange mål fordi vi har tempo fremover, avslutter Sulland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.