SVERIGE - FRANKRIKE 19-21:

Med et tredje nederlag på fem forsøk er Sverige allerede ute av medaljekampen i sitt eget håndball-EM.

Mandag kveld ble OL-finalist Frankrike nok en gang et hakk for store for Isabelle Gulldén og lagvenninnene.

- Jeg er skuffet og vet ikke hva jeg skal si. Vi har en del å jobbe med fortsatt. Vi har begynt på noe nytt og trenger mer tid med dette laget. Det er mange unge spillere, erkjente Gulldén overfor TV 3.

27-åringen klarte også å si noen ord om det å være ute av dansen såpass tidlig i mesterskapet.

- Det var en drøm og nå er den knust. Det er bare tomhet, avsluttet CSM Bucuresti-stjernen.

Fransk strupetak

Frankrike-trener Olivier Krumbholz bevarer den sterke statistikken han har i mesterskapskamper mot Sverige.

Under hans ledelse har ikke svenskene slått Frankrike en eneste gang i EM-sammenheng.

Som i Norges kamp søndag, ble det spennende helt inn i sluttminuttene da Sverige kjempet for det siste håpet om EM-medaljer.

De franske damene hadde en solid ledelse på fem mål med 13 minutter igjen å spille, men så forsvant flyten helt for laget som tok sølv bak Russland i sommerens OL.

Drøye ti minutter før slutt ble Frankrikes keeper Laura Glauser vist det røde kortet direkte, etter farefullt spill mot Sverige-kanten Olivia Mellegård.

Se video av situasjonen under.

HTML EMBED

Tente håpet

Det ga svenskene drivkraften tilbake. Det påfølgende overtallsspillet ble brukt til å redusere til 17-19.

Anført av nøkkelspiller Gulldén kom arrangørlandet enda nærmere. Mål nummer 18 lå i nettet tre minutter seinere. Frankrike klarte ikke å sette sin 20. scoring før det var knappe fire minutter igjen.

På tampen vekslet blåtrøyene på å lede med ett eller to mål, ikke ulikt da Norge ga bort en trygg føring mot Danmark.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men timeout og en taktikk med å ta ut keeper fungerte ikke for hjemnasjon Sverige. De siste ballene som måtte inn i mål ble aldri sendt forbi keeperinnbytter Amandine Leynaud.

Frankrike vant 21-19.

Én seier

De blågule har bare vunnet én av sine fem kamper i mesterskapet, men kom seg likevel videre fra innledende kamper med tre poeng.

Både Frankrike og Nederland har samlet sammen seks poeng på fire kamper. Svenskenes tre poeng er dermed uansett ikke nok til en plass blant de fire beste.

Nederland overbeviste med sterke 35-27 over Serbia tidligere mandag.

Bare Tyskland, som møter Sverige i siste mellomspillskamp, kan snyte en av de to topplagene for semifinalebilletten. Tyskerne møtte gruppejumbo Spania mandag. Den kampen endte 20-20.

Frankrike, Nederland, Norge og Russland spilte semifinale i Rio-OL tidligere i år. Muligheten for at de samme fire nasjonene spiller om medaljene igjen blir stadig større.