Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes nedtur

Sløsing av egne store sjanser gjorde at Norge ikke nådde semifinalen i EM. Men utligningen kan sende Norge til OL

(NORGE-KROATIA 23-23) Norge må nå nøye seg med kampen om 5.-plassen mot Sverige.

Norge hadde initiativet i store deler av kampen, men ga fra seg føringen i kampen midtveis ute i siste omgang. Kroatene rykket de to nødvendige målene foran og det var denne perioden som avgjorde kampen. Men i det siste minuttet utlignet Norge kroatenes ledelse.

Men de regjerende olympiamesterne avgjorde med scoring femten sekunder før slutt. Og det var stjernen Balic som avgjorde. Da hjalp det ikke at Glenn Solberg utlignet for Norge rett før slutt.

Nabooppgjør
Drømmen brast for Norge, men allikevel har håndballherrene gjort sitt beste mesterskap noensinne. Det kan bli avgjørende for Norge, som gjennom seier mot Sverige kan sikre seg plass i VM.

Norges sløsing med egne sjanser var grunnen til at Norge nå må ta til takke med kampen om 5. plass. Flere ganger kunne Norge økt ledelsen underveis, men på hundreprosentsjanser bommet mange av spillerne. Dermed kunne Kroatia holde følge med Norge. Den rutinerte bakrekka til Kroatia har vært ute i mange tøffe oppgjør og var avgjørende for Kroatias avansement.

-Kjemper heroisk
- Jeg tror det faktum at vi gjør vårt beste mesterskap kan bli en trøst i morgen. Vi gjør mye bra bortsett fra å sette ballen i mål, sa Frode Hagen til TV2 Sporten etter kampen.

Gunnar Pettersen var fornøyd etter kampen tross nedturen.

- I dag syns jeg vi spiller meget bra. Vi kjemper heroisk mot et veletablert topplag. Men vi brenner for mange sjanser, sier Pettersen.

Norge tapte en kamp i EM. Det var mot den antatt svakeste motstanderen i hovedrunden, Slovenia. Etter tre seire i innledende runde spilte Norge to uavgjorte og tapte en kamp i hovedrunden.

Semifinalene blir som følger:

Frankrike-Kroatia

Danmark-Tyskland

Nettavisen kommer med mer

Les flere håndballsaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg