*Nettavisen* Sport.

Tøff kamp om målvaktsplass

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

HAUKELANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): Sindre Walstad spilte sin andre gode kamp i Elfag Cup. Det kan bli ren amerikansk uttagning mellom Ole Erevik og Lars Olav Olaussen mot Russland.

19.01.05 09:47

NORGE – ALGERIE 34-22: Tre dager før Gunnar Pettersen skal presentere VM-troppen sin, er det en spilleplass som volder ham hodebry.

- Det er målvaktsplassen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tre målvakter
I utgangspunktet hadde Pettersen tenkt å dra til VM med to målvakter, men etter at hans to førstevalg, Steinar Ege og Ole Erevik, ble skadet, har planene endret seg.

- Det blir tre. Jeg tør ikke å reise med to. I hvert fall ikke når Steinar er en av dem, sier han.

For Steinar Ege er garantert en plass i troppen. De to andre kjemper Erevik med Sindre Walstad og Lars Olav Olaussen om.

Etter de to første kampene i Elfag Cup, ser det ut som om Walstad har sikret seg en av de to siste plassene.

- Hvordan Gunnar tar ut troppen, det vet jeg ikke. Men jeg håper jeg får en Tunisia-tur. Det er det viktigste, sier Walstad.

Amerikansk uttak
Olaussen skulle egentlig spilt fredagens kamp mot Sveits, men ble syk. Han merket at han var redusert i møtet med Algerie.

- Jeg blir ordentlig sliten utover i kampen. Jeg kjente at jeg hadde kastet opp i går. Jeg pleier ikke bli så fort sliten, sier han.

Olaussen tror ikke spillet hans mot Algerie øket VM-sjansene hans. Nå kan det bli nærmest amerikansk uttak mellom ham og Erevik i oppgjøret mot Russland.

- Jeg føler at den eneste sjansen jeg har nå er å gjøre det bra mot Russland, sier Olaussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.