Flere dagers møtevirksomhet mellom håndballpresident Kåre Geir Lio og Ungarn-proffen har ført til at partene nå har skværet opp, melder TV 2.

– Nora har uttrykt ønske om å fortsette på landslaget, og det er vi veldig glade for, sier håndballpresidenten til kanalen.

Mørks misnøye med måten håndballforbundet håndterte saken der hennes private bilder ble stjålet, har ligget til grunn for konflikten.

Nye retningslinjer

Som følge av de siste dagenes samtaler skal Norges Håndballforhold ha nedfelt nye retningslinjer for behandling av saker som den Mørk har stått oppe i.

– Vi er enige om å innføre nye rutiner i slike saker, og det mener Nora er gode grep, sier håndballpresident Lio og utdyper:

– Det går på mange nye prosedyrer, nye rutiner for varsling, at det skal være enkelt å varsle og ulike systemer. Det er et sett med virkemidler som skal gjøres oss bedre.

Det var i fjor høst at private bilder ble stjålet fra Mørks mobiltelefon. I januar blusset så saken opp på ny da det ble kjent at spillere på herrelandslaget også skal ha mottatt og sett bildene.

Det reagerte Mørk sterkt på.

Langtidsskadd

Ungarn-proffen var videre ikke fornøyd med måten håndballforbundet håndterte saken på og ba om en offentlig beklagelse. Det hevdet håndballpresident Lio at Norges fremste stjerne allerede hadde fått.

I samme moment ble det antydet at Györ-stjernen kunne ha spilt sin siste landskamp.

I et intervju med NTB i januar gjorde håndballpresident Lio det klart at han ønsket å møte Mørk ansikt til ansikt for å diskutere saken.

– Denne stormen har vi lyst til å få slutt på så fort som mulig. Jeg ser for meg en samtale med Nora der vi spør «hva er det beste vi kan gjøre for deg for å få en slutt på saken». Det ville vært en god start, sa Lio.

Mørk skal i første omgang ha avslått å møte håndballpresidenten, men siden ombestemt seg.

Mørk er i øyeblikket langtidsskadd. Györ-proffen ødela korsbåndet i mesterligakamp mot danske Nykøbing Falster i begynnelsen av februar. Dermed er sesongen over, og Mørk er ute i seks måneder.

(©NTB)

Har du sett denne?