Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungarn-trener kom med tirade etter Norge-hjelp: - Må beskytte spillerne

TENTE TIL. Ungarn-trener Kim Rasmussen kom med en tirade etter kampen mot Romania og mener spillerne må beskyttes bedre.
TENTE TIL. Ungarn-trener Kim Rasmussen kom med en tirade etter kampen mot Romania og mener spillerne må beskyttes bedre. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Skrekkskade satte sinnene kok hos begge lags trenere.

NANCY (Nettavisen): Under EM-kampen mellom Ungarn og Romania måtte stjernespilleren Cristina Neagu ut med en skade. Det så ut som en alvorlig kneskade for den rumenske jenta, som måtte av banen på båre.

Skaden preget spillere og trenere på begge lag og etter kampen var både Ungarn-trener Kim Rasmussen og Romania-trener Ambros Martin rasende. De mente at nok var nok, og at forbundet nå må ta grep.

Kom med tirade

Rasmussen stilte til pressekonferanse etter kampen og tok raskt mikrofonen.

I stedet for å svare på spørsmål, kom han med en tirade.

Han mener at spillerne må beskyttes bedre og la det tøffe kampprogrammet for både klubb og landslag til grunn for kritikken.

UT PÅ BÅRE: Romanias Cristina Neagu.

- Jeg er veldig lei meg. På grunn av det som skjedde med Neagu. Dette er noe jeg har snakket med flere av de andre trenerne om tidligere. Vi trenger hjelp fra det europeiske forbundet (EHF). Vi skal ikke si hva dere skal gjøre, men vi trenger hjelp til å beskytte spillerne, sa han.

- Hver gang vi har samling med landslaget i en uke eller i disse mesterskapene, så har vi europacupkamper i helgene fram til det. Alle reiser rundt og gjør dette i seks uker. Det er veldig tøft både mentalt og fysisk. Så kommer de hjem, og vi trenerne på landslaget, vi trenger å vinne kamper, ellers får vi sparken, så vi må trene, raste dansken.

Rasmussen mener noen små justeringer kan gjøre mye.

- Vi kan ikke gi dem tre-fire dager fri. Jeg håper at EHF kan hjelpe landslagene og sørge for bedre vilkår, slik at vi kan beskyte spillerne mer.

- Det kreves ikke så mye. Bare sørg for at hver uke det er landslagsspill, så er det ikke europacupkamper i helgene. Slik at spillerne kan være hjemme i sitt eget land i forkant. Da får de muligheten til å organisere seg, de slipper å reise til Russland eller hvor det enn er, sa han videre.

- Må flytte på ting

Han foreslår å flytte litt på de internasjonale mesterskapene.

- Bare å flytte på ting en uke, det burde være mulig. Det vil gi spillerne mer fri og treneren får bedre mulighet til å beskytte de beste spillerne. Akkurat nå dreper vi dem litt og litt, én etter én, raste han.

Flere spillere har gått glipp av årets mesterskap på grunn av alvorlig skade. For Norge måtte både Nora Mørk og Amanda Kurtovic stå over.

- Vi vil alle ha de beste spillerne her. Vi trenger hjelp med å flytte ting en uke, så vi får litt tid til å hvile, sa den danske Ungarn-treneren.

- Kan noen forklare

Han fikk støtte av Romania-trener Ambros Martin.

- Dette er noe vi støtter, alle sammen, ikke bare på grunn av det som skjedde med Cristina i dag, sa spanjolen på pressekonferansen.

Han påpeker også at kampprogrammet under årets EM har vært hårreisende, noe som også har blitt påpekt fra norsk hold.

Romania, i likhet med Norge, spilte kamper både tirsdag og onsdag.

- Vi spilte både i går og i dag. I mellomrunden, der vi kjempet om en semifinale, jeg spør, kan noen forklare meg hvorfor dette skjer.

- Kan dere være så snill å gjøre noe, var Martins bønn.

- Jeg bryr meg ikke om vi kommer til semifinalen eller ikke. En spiller er skadet, fortsatte den spanske taktikeren.

Hammerseng-Edin slo alarm

Før årets EM var også den tidligere norske landslagsspilleren Gro Hammerseng-Edin ute med en kronikk hos TV 2, der hun slo alarm om det samme. Hun mente belastningen på spillerne har blitt for stor.

- Alarmen uler hos meg. Det handler ikke om Norges gullsjanser. I mine øyne er de fortsatt favoritter sammen med Frankrike. Alarmen går fordi jeg opplever at den totale belastningen på disse spillerne over tid er for stor, skriver Hammerseng-Edin i et blogginnlegg hos TV 2.

- Noen få klarer å håndtere det, men ikke særlig mange. Det koster å være verdens beste. Jeg er klar over at det ikke finnes en enkel løsning her, spesielt siden det trolig ikke er aktuelt for verken ledere, spillere, trenere å senke ambisjonene. Verken på klubb eller landslagsnivå. Debatten må reises. Hvordan finne løsninger for å sørge for at det er en forsvarlig totalmengde over tid? Både når de står midt i det, og hvordan sikre at flest mulig går ut av håndballkarrieren med helsa i behold? skrev hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!