Gå til sidens hovedinnhold

- Vi visste at dette ville skje

Håndalllandslaget tar kritikken med knusende ro.

BEOGRAD (Nettavisen): Norge står med tre seire av tre mulige så langt under EM i Serbia.

Det har likevel vært et slitemesterskap så langt, og mot Ukraina lørdag var det virkelig bunnivå. Kritikken har selvfølgelig ikke latt vente på seg, og den kommer fra alle hold. Blant annet går profiler på herrelandslaget igjen hardt ut mot nivået i kvinnehåndball. Ole Erevik skrev følgende på Twitter lørdag kveld:

«Mener det blir meningsløst å snakke damehåndball opp til mer enn det er. I hvert fall når nivået er som i steinalderen. Norge er gode i en idrett som finnes i tre land i verden», skriver keeperen.

- Steinaldernivå
I den norske landslagsseieren tar man imidlertid denne kritikken med knusende ro. Landslagskaptein Marit Malm Frafjord mener det verken er tid eller sted for å ta en slik diskusjon akkurat nå

- Jeg vet ikke helt om jeg skal begi meg inn i en slik diskusjon nå, sier hun ifølge NTB.

- Det viktigste er vel å vinne, men jeg er enig i at vi ikke har spilt så bra, legger kapteinen til.

Også under OL i sommer kom det mye kritikk mot det norske laget, men da slo jentene kraftig tilbake og stakk til slutt av med gullet. I EM har det kladdet, men det har også vært noe positivt å ta med seg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Norge har for eksempel vært bunnsolide bakover, noe som ofte tidligere har vært nøkkelen til norsk suksess. I slitekampene mot Tsjekkia og Ukraina slapp det norske laget inn kun 19 og 17 mål.

- Dette visste vi
Landslagssjef Thorir Hergeirsson kunne lørdag kveld ikke helt svare på hvorfor jentene slet i den offensive biten, men da han snakket med Nettavisen søndag, hadde han litt bedre kontroll på dette.

- Jeg har snakket litt med spillerne og sett litt på det selv. Det dette handler om, visste vi på forhånd. Vi må være både ydmyke og tålmodige med tanke på samspillet, sier Hergeirsson til Nettavisen.

- Når vi bytter mye spillere, så har vi folk på banen som har lite tid sammen. De har lite tid med spillet vårt. Derfor kan det variere. Særlig når det ikke flyter helt framover, det blir litt stakkato.

Islendingen tror imidlertid det bare er et tidsspørsmål før det vil løsne for det norske laget i EM.

- Vi har satt forsvaret bra, men det er ingen hvilepute. Jeg tror at når slusen åpner seg i kontringsspillet, da vil det se mye bede ut. Vi har sett glimtvis noen flotte driv i kontra, sier han.

- Når de slusene åpner seg, vil rytmen og pågangsmoten i angrep komme, legger treneren til.

- Det er godt nok
Hergeirsson er ikke enig i at det er noe steinalderhåndball jentene hans driver med ute på banen.

- Nei, spillet er godt nok, det. Det ser vi i flere avtaler vi kjører, som vi lykkes med. Men vi har det litt travelt, vi er litt for snare. Vi må gjøre det helhjertet. Utførelsen av spillet har vært ujevnt, sier han.

Maja Jakobsen kom inn og gjorde en god figur i møtet med Ukraina lørdag. Hun er en av de nye i troppen, og innrømmer at det har vært veldig mye å lære på relativt kort tid for nykommerne.

- Det er veldig mye nytt, og det er gøy og spennende, men jeg må innrømme at jeg har vært ganske nervøs foran kampene. Det er mye som skal fordøyes, men det har gått greit, sier hun til Nettavisen.

- Ikke dårlig stemning
Jakobsen fikk begrenset med sjanser i de to første kampene, men mer spilletid i tredje kamp.

- Det synes jeg var veldig godt. Det er noe annet å få en halvtime, enn sju minutter. Jeg føler jeg kom mer inn i spillet og ble litt mer varm i trøyen, sier Storhamar-spilleren om det.

- Hvordan er stemningen i troppen?

- Jeg er jo ny, det er mitt første mesterskap, men jeg merker ikke noe negativ stemning blant de andre. Vi er positive, tar med oss det vi gjør bra, og jeg tror det er nok til å ta nye steg.

I tillegg til Jakobsen er også Silje Solberg, Ida Bjørndalen, Linn Gossé, Karoline Næss, og til dels Anja Edin ferske i troppen. I mellomrunden møter de norske jentene Frankrike, Sverige og Danmark.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar