Gå til sidens hovedinnhold

Vildalen i (to)hundre

Preben Vildalen blir den tredje som har spilt 200 landskamper for Norge.

Følg håndball-VM direkte på TV 2 Sumo!

KIEL (Nettavisen): Preben Vildalen fikk sin landslagsdebut mot Romania i mai 1994.

Nesten 13 år senere er kristiansanderen fortsatt en del av landslaget, og når morgendagens kamp mot Angola blåses i gang, kan han notere seg for sin kamp nummer 200 med flagget på brystet.

- Det er stas. 200 landskamper er det ikke mange som har. Det har aldri vært noe mål for meg å nå 200 kamper. Jeg har bare holdt på så lenge jeg synes det har vært moro, forklarer han til Nettavisen.

Nummer tre over 200
Han blir dermed del av en svært så eksklusiv klubb. Bare Roger Kjendalen og Jan Thomas Lauritzen har nådd denne milepælen før ham.

- Det er flinke håndballspillere det, smiler han.

Da Vildalen først kom med i landslagsbildet, var Norge i beste fall en b-nasjon i internasjonal håndball. På den tiden var ikke Norge regnet som en utfordrer i et mesterskap.

- Vi var ikke det. Da jeg debuterte var det ikke mange som hadde vært ute og prøvd profflivet heller. Der ligger den største forandringen fra 1994 til i dag. Nå har omtrent alle vært ute og mange er i toppklubber i Tyskland, Spania eller Danmark, forklarer Sandefjord-spilleren.

Flyttet hjem i 2005
I 2005 valgte 34-åringen å vende hjem etter over fem år som proff i Eisenach og Post Schwerin i Tyskland. Men det var aldri snakk om noen nedtrapping.

- Da jeg skrev under for Sandefjord så var det fordi jeg skulle satse videre på landslaget. Hadde jeg gitt meg på landslaget, så hadde jeg ikke fortsatt i Sandefjord heller. Men jeg tenkte aldri på 200 kamper, forklarer Vildalen.

Går ikke for rekorden
Den 194 cm høye kjempen, har vært en bauta i det norske forsvaret siden han debuterte. Angrepsspill har det blitt mindre av.

- Det var en periode da vi ikke var så gode, hvor jeg spilte mye angrep. Da var det mange som hadde takket nei til landslaget. Jeg vil heller spille litt mindre og være på et lag som gjør det bra, ler han.

Med 200 landskamper, kan han trygt kalle seg en landslagslegende. Men han tviler på at han vil komme opp i Roger Kjendalens 242 kamper, som er rekorden.

- Da må jeg holde på i tre år til. Det tviler jeg på at jeg gjør. Det er ikke noe mål for meg å få flest. Målet mitt er å være med så lenge jeg synes det er gøy og får lov til å være med å bidra litt, sier han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar