RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håndballfesten knuste alle rekorder

Foto: Andre Penner (Ap)
Sist oppdatert:
Tidenes mest sette program på TV 2.

Søndagens håndballfinale der Frankrike ble beseiret 32-24 bikket to millioner seere og er tidenes mest sette TV 2-program med 1.611.000 seere i snitt.

- Historiske tall, sier sjefredaktør Alf Hildrum i en melding

Finalen mellom Norge og Frankrike gikk i beste sendetid søndag kveld med avkast kl 20.15. Snittet på finalesendingen ble 1.611.000, noe som gjør at sendingen er tidenes mest sette TV 2-program. På det meste var over to millioner mennesker innom sendingen. Markedsandelen ble 68,9 prosent.

- Historiske tall
- Dette er historiske tall som vi er kjempefornøyde med og veldig stolte over, sier sjefredaktør Alf Hildrum i en melding.

- Det er jo håndballlandslaget som skal ha hovedæren her, men jeg er mektig stolt over den redaksjonelle innpakningen TV 2 Sporten har gitt håndballen under dette mesterskapet. Slike strålende tall kommer ikke av seg selv, men er et resultat av en langsiktig og faglig sterk jobb fra medarbeiderene i TV 2 Sporten.

- TV 2 har vært med på denne reisen i mange mesterskap og satt rekorder før. At det skulle bli all time high i Brasil var det få som hadde ventet. I likhet med landslaget hadde vi vært fornøyde med en plass i semifinalen, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland i meldingen.

Forrige topp-notering for TV 2 var resultatsendingen av Idolfinalen i 2005 da 1.475.000 seere så på TV 2.

- Vi hadde forventet høye seertall, men at vi skulle sette ny rekord hadde jeg faktisk ikke trodd, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen.

- Håndballen svikter aldri å levere seere, sier Andresen. I tillegg har våre folk på sporten levert sendinger av svært høy kvalitet, sier han videre i meldingen.

- Mestere i alt
- Vi er regjerende mestere i alt! sier TV 2-kommentator Harald Bredeli i ekstase på TV 2.

Og han har så rett. Med søndagens VM-triumf er de norske håndballjentene regjerende mestere i både OL, EM og VM.

- Nå er jeg bare utrolig glad og stolt. Og utrolig lettet, fortalte en lykkelig landslagstrener Thorir Hergeirssons til TV 2 da gullet var sikret.

Etter finalen var ferdigspilt, intervjuene unnagjort og tårene grått, pyntet jentene seg til fest og feiret det fortjente VM-gullet.

- Når man vinner VM-gull er det lov med litt champagne, smilte Karoline Dyhre Breivang før festen startet.

Vi fulgte finalen LIVE: - Vi er regjerende mestere i alt!

Amanda Kurtovic forsikret også om at hun skulle kose seg på nattens fest.

- Du kan ikke tenke deg hvor sykt det er en gang. Det går ikke an å beskrive. Du må være på banen og oppleve det! Det er helt nydelig! VM-gull som 20-åring: Det er en helt grei start, sier Kurtovic til VG.

Ifølge VG festet jentene på «Fidel», der håndballforbundets sponsorer ventet, og håndballjentene fikk utsatt den siste bussen tilbake til spillerhotellet til klokken 04.00 i natt.

– Er det ett ord, så er det magisk. Nå skal vi feire dette nydelige gullstykket vi har rundt halsen, sa Camilla Herrem til TV 2 Sporten på vei inn til banketten søndag.

Les mer: Her fester verdens beste jenter

Uke - og dagsrekord
TV 2s superhelg sørget for at tv-kanalen leverte sin beste uke i 2011 med en andel på 25,8 prosent. Idolfinalen fredag hadde i snitt 721.000 seere med en topp under resultatdelen da 1.007.000 så programmet. Enda flere seere benket seg foran tv-ene til semifinalen mellom Norge og Frankrike - hele 1.086.000 seere fulgte denne kampen. Andelen ble 69,4. Fredagen ble årets sterkeste dag for TV 2 med en andel på 35,8 prosent.

- Det er veldig gøy at vi når så høye tall på Idol og da spesielt resultatsendingen. Vi kalte denne fredagen en superfredag - og nå er jeg veldig glad for at vi laget en super Idolfinale som også leverte svært gode tall. Det er også gledelig å se at så mange satt oppe og så håndball til langt over midnatt, sier Andresen i meldingen.

Artistgallaen for Flykningehjelpen hadde 378 000 seere og en andel 26,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere