Gå til sidens hovedinnhold

Håndballproff vant 1,3 millioner i poker

Nordmannen rasket med seg hele potten søndag natt.

Den norske håndballspilleren Christian Lillenes Spanne vant i natt pokerturneringen TCOOP-47 på PokerStars, skriver det nye, norske pokermagasinet ProPokerMag Norge.

I finalen gjorde Spanne, som omtaler seg selv om semiproff pokerspiller, det meste riktig, og kunne til slutt håve inn drøyt 210.000 dollar - nærmere 1,3 millioner kroner etter dagens valutakurs.

Med seieren i denne turneringen er Spanne en del av en eksklusiv klubb med nordmenn som har vunnet store internasjonale pokerturneringer.

- De aller færreste klarer å vinne en turnering av denne typen i løpet av karrieren, så dette er kjempestort, sier WSOP-mesteren Sigurd Eskeland til ProPokerMag.

Til polske Sport.pl fortalte nordmannen tidligere i januar, at poker har vært en stor drøm for ham, men bestemte seg for å satse på ballspill i steden for kortspill. Det kan se ut til at drømmen likevel har gått i oppfyllelse.

SAMLESIDE: Alt om poker

TCOOP-47 er en av de dyreste turneringene å delta i, hele 2100 dollar eller rundt 12.700 kroner. Spanne stilte med 40 prosent av egenkapitalen, resten var hentet inn fra investorer (såkalte backere). Det vil si at håndballspilleren også sitter igjen med 40 prosent av gevinsten, cirka 520.000 kroner.

Spanne spiller for tiden for polske Wisla Plock. Han har også spilt for Drammen håndballklubb og det norske landslaget. Han er venstrehendt og spiller høyreving.

Håndball- og pokerspilleren hadde sammen med Christoffer Rambo sin VM-debut under VM i Kroatia 2009. Han spilte sin første kamp mot Slovakia der de tok 9. plassen.

Side3 samarbeider med ProPokerMag om de beste pokersakene. Les vårt intervju med den hittil mediesky pokermillionæren Andreas Torbergsen ved å klikke på bildet til høyre.

Kommentarer til denne saken