Gå til sidens hovedinnhold

Håndballprofilen Sergej Demidov (59) er død

Som spiller var han én av verdens beste, som trener har han hatt stor innflytelse på norsk håndball.

Det er det russiske håndballforbundet som via sine nettsider melder at den tidligere håndballspilleren- og treneren ble 59 år gammel.

Nettavisen har også vært i kontakt med en kilde som bekrefter dødsfallet på vegne av familien og får opplyst at dødsårsaken til 59-åringen er hjerteinfarkt.

LES OGSÅ: Kaos om EM-avklaring for kvinnene: - Absolutt siste deadline er i dag

En av verdens beste

Sergej Demidov er faren til tidligere landslagsspiller i fotball, Vadim Demidov, og har gjort seg bemerket som fryktet målscorer for Sandefjord HK tidlig på 1990-tallet og mellom 1994 og 1996 trente han Kragerø IF.

Han var også landslagsspiller i håndball for Sovjet og var på sitt beste regnet som én av verdens aller fremste håndballspillere. Han flyttet senere til Norge og ble norsk statsborger.

Han har senere jobbet som spillerutvikler for både det norske juniorlandslaget og seniorlandslaget og har også hatt en rolle som sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

Det russiske håndballforbundet skriver følgende om Demidov i sin sak:

«Det russiske håndballforbundet kan kunngjøre dødsfallet til en bemerkelsesverdig håndballspiller og trener, Sergej Demidov. Han ble bare 59 år gammel».

LES OGSÅ: Mammaen til Eliteseriens toppscorer var en av verdens beste spillere (+)

- Enorm påvirkning i Norge

Forbundet skriver om Demidovs karriere i klubblagene Celtnieks Riga og MAI Moskva, før det også nevnes at han senere dro til Norge for å spille og trene.

«Han ble deretter en av våre første spillere i utlandet. I Norge viste Sergej seg ikke bare som en spiller, men også trener. Han har jobbet med profesjonelle klubber og ungdomslag og hatt en enorm påvirkning på utviklingen av håndball i landet ...

LES OGSÅ: La opp etter 2018/19-sesongen. Nå har keeper-profilen gjort comeback to ganger for to klubber (+)

... Demidov har også hjulpet til med det russiske landslaget og var en del av trenerteamet til Oleg Kulesjov».

Demidov jobbet fram til det siste med håndball og ifølge Det russiske håndballforbundet jobbet han med et nytt prosjekt knyttet til å utarbeide treningsmetoder for unge russiske håndballspillere.

- Dessverre rakk han aldri å fullføre det ... skriver forbundet på sin nettside.

Kommentarer til denne saken