RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Handler uten Høgmos velsignelse

Sist oppdatert:
Rosenborg fortsetter jakten på to spillere. Eventuelle spillerkjøp vil bli gjennomført uten at Per-Mathias Høgmo involveres.

- Sånn som jeg har oppfattet det, skal Per-Mathias være helt i ro – i hvert fall de to første ukene. Det betyr at han heller ikke kommer til å ha noe med spilleroverganger å gjøre. Men jeg ser ikke på det som noe problem, sier klubbdirektør Nils Skutle til TV 2 Nettavisen.

Per-Mathias Høgmo, som torsdag ble sykmeldt i to måneder fra trenerjobben i Rosenborg, har brukt mye energi på opprydning og styrking av spillerstallen.

Spillere som Frode Johnsen, Fredrik Winsnes, Alexander Ødegaard, Alejandro Lago og Sebastian Eguren er forsvunnet ut stadionportene på Lerkendal i løpet av det siste året. Inn er kommet Steffen Iversen, Karim Essediri, Yssouf Kone og Lars Hirschfeld.

Ba om ny lønnspolitikk
Likevel er han ennå ikke i mål med prosjektet. Og sammen med resten av den sportslige ledelsen har Høgmo definert de mest prekære behovene som en midtstopper og en sentral midtbanespiller.

Den sykmeldte RBK-treneren har også tatt til orde for at Rosenborg må se på både innkjøps- og lønnspolitikken. Høgmo har ment at det norske fotballokomotivet bør heve lista for å nærme seg nivået til klubber det er relevant å sammenlikne seg med – som for eksempel FC København.

- Jesper Grønkjær, Fredrik Berglund, Brede Hangeland, Atiba Hutchinson og Oscar Wendt. Spillere som også vi konkurrerer om. Det har kostet FCK nær 50 millioner kroner, men det sier litt om hvor lista ligger. Vi kan ikke spare oss til fant, sa Høgmo til Adresseavisen tidligere i juli.

- Styret gir fullmaktene
På spørsmål om Høgmos anmodning har nådd fram overfor styret og klubbledelsen, svarer Skutle følgende:

- Detaljene rundt det ønsker vi ikke å si noe om. Det er styret som gir fullmaktene, og Per-Mathias har vært enig i og innforstått med signalene som har kommet derfra.

- Har Rosenborg gått glipp av mange spillere denne sommeren fordi klubben ikke har vært villig til å betale nok?

- Nei. Men enkelte spillere har en pris som gjør at vi ikke kan konkurrere om dem, det er klart.

I øyeblikket er det Skutle selv som leder jakten på forsterkninger. Og eventuelle kjøp vil altså bli gjort uten at Per-Mathias Høgmo blir involvert.

Tørum bestemmer
- Men det er som jeg sier helt uproblematisk. Det som skjedde i går har ingen innvirkning på den prosessen. Sportslig avdeling har definert ønsker og behov. Vi ser etter en midtbanespiller for fremtiden. Og ut fra skadesituasjonen ønsker vi å styrke oss på midtstopperplass.

- Er det nå Knut Tørum (fungerende hovedtrener) som har det siste ordet i forbindelse med spillerkjøp?

- Fra sportslig side, ja. Men det er selvfølgelig styret som tar de endelige avgjørelsene.

- Jobber dere med konkrete navn i øyeblikket?

- Ville du ha trodd meg hvis jeg svarte nei? Selv om mange prøver å få det til å virke slik, er vi ikke helt nedsnødd her oppe, humrer Skutle.

Det norske overgangsvinduet stenger 31. august. Da er spillerlogistikken over for denne sesongen.

PS. Da TV 2 Nettavisen snakket med ham fredag ettermiddag, viste termometeret på hytta på Oppdal 22 grader. Lite snø, med andre ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere