Gå til sidens hovedinnhold

Håndplukket sykkelsuksess

Etter 17 år uten sykling syns Linus Murphy nok var nok. Han samlet et toppteam og dannet Polar Sykkelklubb. Hittil har det gitt to år med knallsuksess.

Frogner: Linus Murphy er opprinnelig irsk, men flyttet til Norge og Frogner for 12 år siden. For Irland har han blant annet deltatt i OL som guttesyklist, men ble nødt til å legge opp på grunn av en kneskade. Så gikk det 17 år før han syns nok var nok.

Linus tok kontakt og lurte på om vi kunne lage en sykkelklubb her på Frogner, forteller Hans Christian Bøhler, som ordner med det administrative i klubben.

Etter 17 år uten trening var det hardt å starte opp igjen, men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det, sier Linus Murphy.

Når man er i form føler man seg bra. Dessuten får du masse overskudd, mener han.


Håndplukket team

Polar sykkelklubb består av fem, voksne karer med masse sykkelerfaring. Og sammensetninger er ikke tilfeldig.

Laget vårt er i høyeste grad håndplukket. Det tok litt tid, men nå har vi en veldig bra gjeng. Både prestasjonsmessig og som typer. Jeg ønsket personer ikke bare med suksess, men også med popularitet. Vi ønsker positive rollemodeller som ambassadører for Polar, understreker Murphy. I tillegg til ham sykler Even Chiodera (35), Bjørn Ivar Ekberg (36), Fredrik Løfsgaard (47) og Alexander Kjær (30) på Polarteamet. Dessuten har klubbkameraten til Thor Hushovd i Crédit Agricole, Mads Kaggestad, profflisensen sin gjennom klubben. Han trener med Polar når han er i Norge, og har deltatt på noen ritt.


Trenger ikke å vokse

Polar SK deltar hovedsakelig i Mastersritt. Det vil si for de over 30.

De fleste klubber satser på de unge. Vi ønsker å ha fokus på oss voksne. Masters er faktisk den mest populære grenen i USA, sier Murphy. Det er ikke noe mål for Polar å utvide heller.

Vår profil handler ikke om å bli en kjempestor klubb. Det har vi ikke administrasjon til. Hvem som helst kan melde seg inn i klubben. Men selve teamet har begrenset opptakskrav, forteller Murphy. Fem ryttere er akkurat passe.

Det handler litt om sponsorer og slikt. Vi er heldige på den fronten, men kan ikke be om altfor mye heller, forklarer han. Tirsdag 1. mai deltok Polarteamet på Enebakk Rundt sammen med hovedsponsoren Bull Ski og Kajakk på Majorstuen.

Målet med dette rittet var å få hele gjengen fra Bull over målstreken. Det er gøy å gi noe tilbake til sponsorene, sier Murphy.

Og så syns jeg det er flott at Bull ønsker å ta med sine ansatte på sykkelritt. Ikke bare ut å spise og drikke, men gjøre noe for helsa også, skryter Murphy.PS. For å se syklistprofiler og resultater gå til www.polar-sk.com

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis