RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanevold sikter høyt

Foto: Dominic Ebenbichler (Scanpix)
Sist oppdatert:
Halvard Hanevold har denne sesongen stort sett oppholdt seg i høyden. Grunnen er enkel.

RUHPOLDING (Nettavisen): I løpet av årets sesong vil skiskytterveteranen Halvard Hanevold ha oppholdt seg på ulike høydeopphold i hele 16 uker. Det er fordi VM i Anterselva arrangeres i høyden - nærmere bestemt 1630 meter over havet.

Sesongens hovedmål
- Jeg har trent mer i høyden enn noensinne tidligere denne sesongen nettopp fordi VM skal gå i Anterselva, sier Hanevold til Nettavisen.

Skiskytterveteranen, som betaler store deler av høydeoppholdene av egen lomme, har kjørt sitt eget individuelle treningsopplegg under oppholdene i de europeiske alpene.

Men så langt har han ikke vært på pallen i individuelle renn i verdenscupen denne sesongen, selv om han har luktet på pallplasseringer - som på jaktstarten i tyske Oberhof forrige uke. Sammenlagt ligger han som nummer åtte i verdenscupen.

- Jeg føler egentlig at jeg har fulgt planen bra denne sesongen. Høydeoppholdene har fungert veldig bra. Men jeg har nok litt mer å gå på når det gjelder langrennsformen. Men formen føles bra, sier Hanevold.

Revansjesugen
Han står uten individuell medalje i et verdensmesterskap siden han tok gullet på 20-kilometeren og bronsen på jaktstarten i mesterskapet i Khanty-Mansiysk i 2003.

Det er derfor en svært revansjesugen Hanevold som stiller til start i Anterselva neste måned.

- VM i Anterselva er hovedmålet mitt i år. Det er der jeg skal hevde meg, fastslår han.

Han er bankers på laget som går stafetten i de italienske alpene. På torsdagens stafett i Ruhpolding, som endte med norsk seier, gikk han en bunnsolid andreetappe. Hanevold noterte seg også for feilfri skyting på standplass - både på liggende og stående.

Ingen ønskeetapper
- Jeg tenkte som om jeg gikk et individuelt løp - at jeg ikke hadde ekstra skudd. Dermed måtte jeg fokusere litt ekstra, røper Hanevold.

36-åringen har imidlertid ingen ønsker om å gå en spesiell etappe i VM.

- For meg er det egentlig det samme hvilken etappe jeg går. Jeg trives på alle de fire, konkluderer Hanevold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere