Gå til sidens hovedinnhold

Hanevold sviktet på standplass

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Halvard Hanevold var på forhånd en av medaljefavorittene på herrenes 20 km normaldistanse. Men dårlig skyting ødela medaljedrømmen.

Halvard Hanevold var regjerende verdensmester fra Sibir-VM på distansen. Etter femteplass på jaktstarten søndag – hvor Hanevold avanserte fra 18. til en sterk 5. plass – hadde han håp om å gjenta fjorårsbragden.

- Jeg går for medalje, slo han fast overfor TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

Forstår lite
Men slik gikk det ikke, selv om Hanevold åpnet oppløftende. Etter feilfri skyting på første liggende, ble det totalt fem bom.

- Nei, jeg forstår ingenting om hva som gikk galt. Jeg var skikkelig motivert, og formen føltes skikkelig bra, sier Hanevold til TV 2 Nettavisen like etter han passerte målstreken i Oberhof.

Ikke for mye hvile
- Tror du tre hviledager har hatt noe å si for din innsats?

- Nei, det tror jeg egentlig ikke. Vi er i et VM, og er topp motiverte hele tiden, svarer Hanevold.

Torsdag kveld tar landslagssjef Arne Idland og trener Roger Grubben sammen ut stafettlaget. Mye skal til om Halvard Hanevold ikke er blant de fire som får gå fredagens stafett.

- Ja, det er nytt løp i morgen. Kroppen fungerer greit, og formen er fin, sier Halvard Hanevold.

- Middels godkjent
Trener Roger Grubben oppsummerer den norske innsatsen som ”middels godkjent”.

- Lagmessig er det kun Ole Einar Bjørndalen som leverer godkjent. Ellers må de andre heve seg på skytingen om de skal han sjansen til å kjempe i toppen, sier Roger Grubben til TV 2 Nettavisen.

Halvard Hanevold endte til slutt på en skuffende 33. plass etter å ha skutt seg bort på de tre siste skytingene.

- Det er sikkert litt skuffende for Hanevold, ja, sier Roger Grubben og påpeker nok en gang at skiskytterne må bli bedre på standplass.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar