RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanevold takker familien

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Halvard Hanevold takker familien etter å ha gått det han betegner som «sitt livs løp».

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Hanevold skjøt feilfritt og sikret seg sølvmedaljen på sprinten, 8,2 sekunder bak vinneren Sven Fischer.

- Jeg gikk mitt livs løp i dag. Uten tvil. Jeg er i toppform, men kunne ikke endt høyere oppe, sier Hanevold til TV 2 Nettavisen.

Takker familien for støtten
Ekstra hyggelig for skiskytterveteranen med OL-gull på normaldistansen i 1998 og stafettgull i Salt Lake City-OL i 2002 på merittlisten, var det at hele familien satt ringside på tribunen i San Sicario og så Hanevold prestere sin beste sprint noensinne.

- Familien min betyr enormt. I dag satt både mor, far og min søster på tribunen. Utrolig artig at de kunne komme å se meg når jeg gjør det så bra, forteller den blide skiskytterstjernen.

Og legger til:

- De bestilte faktisk OL-billetter til sprinten før jeg i det hele tatt var tatt ut til mesterskapet. Så de kunne risikert å sitte her å se rennet live, mens jeg måtte sitte hjemme og se det på på TV, ler han.

Han legger ikke skjul på at det er viktig å ha familien rundt seg i store mesterskap.

- De gir meg både støtte og inspirasjon, sier 36-åringen.

Knallhard trening
Halvard Hanevold har det siste året gjennomført et knallhardt treningsprogram for å komme i storform til OL.

Det har han lykkes med. På lørdagens åpningsdistanse sikret han seg bronsen, og på sprinten ble det sølv.

- Jeg har jobbet målrettet og har aldri vært så fokusert som i løpet av det siste året. Og det har blitt fullklaff. Jeg er 36 år, men mener likevel jeg aldri har vært i bedre form. Jeg har allerede begynt å tenke videre mot VM i Anterselva neste år. Det skal bli spennende å se hvordan det går der med det det perfekte treningspgrammet jeg har fulgt i det siste, sier han.

Hanevold bryr seg lite om at han for alvor nærmer seg 40 med stormskritt. Veteranen som er født 3. desember 1969 synes alle spørsmålene om alderen bare er morsomme.

- Folk synes tydeligvis det er å utrolig morsomt at jeg er 36 år. Men i skiskyting kan du på lenge. Veldig lenge. Det har med erfaring og rutine å gjøre, konstaterer han.

- Er ikke syk
På vei ut av pressetreffet hostet og harket Hanevold, og hadde også fått på seg et solid ullskjerf rundt halsen. Men han avviser at han er i ferd med å bli forkjølet.

- Nei, nei. Hadde du trent like mye som meg i den alderen jeg er i, hadde du hostet og harket du og etter et så tøft renn, ler Hanevold.

- Har du størst gullsjanse på jaktstarten eller fellestarten?

- Ja takk, begge deler smiler den nybakte sølvinneren.

Jaktstarten går i San Sicario går lørdag. Hanevold starter 8,2 sekunder bak tyskeren Sven Fischer, mens Frode Andresen går ut 19,7 sekunder etter.

Ole Einar Bjørndalen endte på en skuffende 12. plass og har hele 1.13,9 minutter å hente igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere