*Nettavisen* Sport.

Hanevold tuktet Bjørndalen

Foto: Kerstin Joensson (AP/Scanpix)

Halvard Hanevold var for sterk for Ole Einar Bjørndalen i spurten og gikk først over mållinjen. Bjørndalen sikret norsk dobbeltseier.

11.01.04 15:33

Ole Einar Bjørndalen ledet ut fra siste skyting, og de fleste regnet med at verdenscupseier nummer 43 var i boks. Men Halvard Hanevold hadde ikke planer om å la sin landsmann vinne uten kamp og i den siste bakken før mål gikk han forbi.

Glad på Hanevolds vegne
Inne på stadion kunne ikke Bjørndalen gjøre noe med Hanevold, som gikk inn til sin første seier i en fellesstart, og sin sjuende verdenscupseier totalt.

- Jeg skjønte at jeg var først, men jeg skjønte det nesten ikke likevel, sa en overrasket Hanevold til NRK etter seieren. Bjørndalen var ikke skuffet over tapet.

- Moro at Halvard er tilbake og vinner her i dag, mente Bjørndalen.

Hanevold skjøt feilfritt, mens Bjørndalen måtte gå to strafferunder. Tyske Michael Greis ble nummer tre. Verdenscupleder Raphael Poirée ble nummer fire.

Berger gikk lengst
Egil Gjelland skjøt også feilfritt, men gikk for tregt i sporet og ble nummer tolv. Frode Andresen måtte gå seks strafferunder og ble nummer 18.

Ingen gikk lenger enn Lars Berger. Han startet med fem bom på første skyting og måtte totalt gå ti strafferunder. Det betydde at han ble sist av de 30 startende.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.