Gå til sidens hovedinnhold

Hanevolds forvandling

- Jeg har fått en aha-opplevelse, sier Halvard Hanevold.

KONTIOLATHI (Nettavisen): Evigunge Halvard Hanevold (37) har vært i verdenscupsirkuset siden begynnelsen av 90-tallet, og ser aldri ut til å gå lei. Torsdag er det verdenscupåpning i de finske skoger. 20 kilometer. Med Hanevold på startstrek.

Asker-gutten fikk en kjempestart på sesongen. To annenplasser under den nasjonale åpningen på Beitostølen for halvannen uke siden var et godt bevis på at han har gjort jobben de siste månedene.

Les også: Stopper ikke for å drikke

Studert Ole Einar
Forklaringen til den gode starten er enkel: Bedre teknikk.

- Jeg har jobbet knallhardt i hele sommer og høst, terpet detaljer om og om igjen. Det har hjulpet. Jeg er en bedre skiløper i år, sier Hanevold til Nettavisen.

Lysluggen skryter av samarbeidet med skiskytterlandslagets teknikk- og fysiske trener, Torgeir Bjørn. I tillegg har han lært mye av lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg brukt mye tid på å studere Ole Einar. Han er en finslepen tekniker, sier 37-åringen.

Og utdyper:

- Tidligere var jeg urytmisk i beinarbeidet. Nå står jeg høyere med overkroppen og har et mer direkte skyv. Jeg går mer effektivt og blir ikke lenger stiv når jeg går maks. Men fortsatt er det mye å jobbe med. Utfordringen blir å få alt til å sitte når man blir sliten. Da er det fort gjort å glemme å gå tilbake til gamle synder. Jeg mestrer ikke det riktig ennå, men snart, sier han selvsikkert.

Balansetrening
- Jeg har fått en aha-opplevelse på ski. Jeg har aldri hatt en så god følelse som jeg har nå, legger han til.

Han har også jobbet mye med balansen.

- Det har vært helt nødvendig for å få optimal utbytte av teknikktreningen, sier Hanevold, som nylig skiftet sko fra Alpina til Madshus.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album