RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanevolds kamp mot klokka

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Halvard Hanevold står foran en av sine største utfordringer.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): 38-åringen fra Asker avsluttet verdenscupsesongen med tredjeplass på søndagens fellesstart. Hanevold var kun fem sekunder bak tsjekkeren Michal Slesinger og tidelet mindre til russeren Nikolay Kruglov. Dette var skiskytterveteranens femte pallplassering denne sesongen.

Fjoråret glemt
- Siden jeg hadde litt dårlig utgangspunkt lørdag, sparte jeg meg litt til i dag. Jeg følte meg i fin form. Jeg har aldri tidligere gått så fort under slike forhold. Det viser at jobben jeg har gjort i forkant av sesongen har vært veldig bra, sier Hanevold.

- Jeg er utrolig godt fornøyd med sesongen, og jeg har nådd de målene jeg satte meg før sesongen.

Tøff utfordring
Han hadde en mislykket sesong i fjor, men har kommet sterkt tilbake denne sesongen. Nå er blikket rettet mot Vancouver-OL (2010). Skal han klare målsettingen om gull, må det store endringer til. 38-åringen må jobbe knallhardt for å presse ned skytehastigheten.

- Jeg har ingen mulighet til å vinne noe hvis jeg ikke blir fem til sju sekunder raskere på standplass. Den jobben starter umiddelbart og den vil ta tid. Masse tid, sier Hanevold til Nettavisen.

- Jeg står foran en av mine største utfordringer i karriéren. Det må jobbes knallhardt for å klare dette. Man må være mentalt forberedt på at man vil møte motgang underveis. Derfor må dette planlegges godt. Det er ingen tid å miste, legger han til.

Andre norske plasseringer: Frode Andresen (19), Rune Brattsveen (23) og Alexander Os (29).

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere